Het noorderlicht van IJsland, 6 dagen

klik hier of sroll naar beneden

 

ontdek de magie van de natuurwonderen van IJsland

 

Enkele hoogtepunten van deze reis:

 

op jacht naar het Noorderlicht op de beste plekken van Zuid IJsland

wandeling langs de continentale kloof in het Þingvellir Nationaal Park

bezoek aan het ijsbergmeer Jökulsárlón

ongekende landschappen, watervallen, gletsjers, geothermische gebieden

bezoek aan grotwoningen, baden in de Blue Lagoon

ontdek de impact en de kracht van de vulkaanuitbarstingen op IJsland

vakkundige Nederlandstalige reisbegeleiding

Uw reis in het kort

 

Vanaf Amsterdam vliegt u in ca. 3 uur naar IJsland, waar u een buitengewoon Noorderlicht avontuur wacht. Na een nachtje in een uitstekend 4 sterren hotel centraal in Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad ter wereld, te hebben verbleven reist u onder begeleiding van een ervaren Nederlandstalige reisleider langs het ene na het andere hoogtepunt van zuidelijk IJsland en gaat u op jacht naar het noorderlicht. U bezoekt daarnaast onder andere het Northern Lights Centre in Reykjavik,  het op de UNSECO Werelderfgoed geplaatste Þingvellir Nationaal Park, prachtige watervallen, het pruttelende en sissende geothermische gebied rond de beroemde geiser Gysir, de fascinerende gletsjerlagune Jökulsárlón en maakt u kennis met de ruige landschappen met bergformaties, gletsjers, vulkanen, zwarte zandstranden en steile kliffen. U maakt een uitstekende kans om het Noorderlicht aan de hemel te zien dansen.  Onderweg verblijft u namelijk 3 nachten op perfecte plekken voor het spotten van het Noorderlicht, gaat een avond wandelend op jacht naar het Noorderlicht en indien gewenst kunt u 's nachts gewekt worden wanneer het noorderlicht de hemel kleurt. Uw laatste nacht tijdens deze reis verblijft u weer in het hippe Reykjavik. Kortom u krijgt in korte tijd heel veel IJsland voorgeschoteld!

 

 

 

 

 

Naar boven

 

Van dag tot dag

 

Dag 1. Velkommin till Ỉsland, welkom op IJsland!

 

Vanaf Nederland vliegt u rechtstreeks naar het internationale vliegveld Keflavik waar uw transfer per bus naar Reykjavik al klaar staat.  Door de lavavelden en winterse landschappen rijdt u  naar Reykjavik waar u uw eerste nacht doorbrengt. De hippe en trendy stad is de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld en de meest westelijk gelegen hoofdstad van Europa. Na de check-in heeft u tijd om de stad te verkennen. Bezoek  de gezellige cafés en bars in het centrum, de 72 meter hoge Hallgrimskirkja-kerk of de Sólfar, een markant van glimmend zilverstaal gemaakte beeltenis van een schip uit de Vikingtijd. Wandel door de winkelstraten, langs het bevroren meertje Tjornin midden in stad, een populaire plek waar veel ijshockey gespeeld wordt, geflankeerd door gekleurde huizen, of vereer Perlan met een bezoek. Hier kan meer dan 24 miljoen liter heet geothermisch water worden opgeslagen.  U overnacht in het uiterst comfortabele Icelandair Hotel Reykjavik Natura te Reykjavik.

 

Rijafstand: vliegveld Keflavik - Reykjavik ca. 50 km | 55 min. rijden

 

reis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, geysir, 6 dagen, 5 dagen, Reykjavik

de Sólfar te Reykjavik

 

Dag 2. Een dag vol natuurwonderen

 

Na een heerlijk, uitgebreid IJslands ontbijt en kennismaking met uw Nederlandstalige reisleider begint de dag met een bezoek aan het onlangs geopende, fascinerende Northern Lights Centre in Reykjavik voor een spannende en informatieve presentatie over de Aurora Borealis, het noorderlicht. Hierna reist u naar het  Þingvellir Nationaal Park (UNESCO-werelderfgoed), één van de drie Nationale Parken van IJsland. Het Nationaal Park is gelegen aan het grootste meer van IJsland. In het Þingvellir Nationaal Park drijven de Euraziatische- en Amerikaanse tektonische platen met een gemiddelde snelheid van 1-2 cm per jaar van elkaar, waardoor een wonderlijke wereld is ontstaan van diepe kloven gevuld met zeer koud en helder water gevoed vanuit ondergrondse waterbronnen, barsten, watervallen, verzakkingen en breukvlakken. Een aanzienlijk gedeelte van het Nationaal Park is bedekt met lava van de nabij gelegen schildvulkaan Skjaldbreiður, die 9000 jaar geleden nog actief was. In deze illustere wereld maakt u een korte wandeling. In het Þingvellir Nationaal Park is tevens het eerste parlement van IJsland, het oudste ter wereld, gevestigd. Vervolgens rijdt u naar Laugarvatnshellar, waar u interessant kijkje neemt in grotwoningen die tot nog geen 100 jaar geleden bewoond waren. U zult zich verbazen hoe de IJslanders konden overleven onder deze barre omstandigheden. Uw volgende stop zijn de geothermische velden van Geysir, waar borrelende modderpoelen, gekleurde warmwaterbronnen en de wel 30 meter hoog spuitende geiser Strokkur op u wachten.  Het laatste natuurfenomeen welke u vandaag bezoekt is de indrukwekkende waterval Gullfoss. Het water dondert in twee trappen, die min of meer haaks op elkaar staan, 32 meter naar beneden in een meer dan 70 meter diepe, 20 meter brede en 2,5 kilometer lange kloof in. Een spectaculair gezicht! U brengt  ook nog een bezoek aan Skalholt, de hoofdstad van IJsland gedurende de middel eeuwen. Tegenwoordig is het een cultureel centrum en bekend vanwege zijn prachtige kerk.

U verblijft vannacht in de omgeving van Flúðir, een klein plaatsje met ca. 420 inwoners in. Een uitstekende plek voor het spotten van het Noorderlicht.

 

reis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, geysir, 6 dagen, 5 dagende geiser Strokkur

 

Dag 3. Watervallen, gletsjers en zwarte zandstranden

 

U rijdt vandaag langs de zuidkust van IJsland, een gebied dat prachtig is om te bekijken in de winter. Bij helder weer heeft u uitzicht op de Hekla, één van de meest beruchte vulkanen op IJsland die gemiddeld eens in de tien jaar tot uitbarsting komt. Onderweg passeert u typische IJslandse boerderijen, vaak met IJslandse paarden in de velden.  In dit gedeelte van IJsland bezoekt u het nieuwe Lava-centrum, een interactief, hightech, educatief centrum over het ontstaan van IJsland en de vulkanische activiteiten en aardbevingen op het eiland in de afgelopen miljoenen jaren.

U stopt vandaag bij enkele van IJslands meest markante watervallen; de sierlijke 65 meter hoge Seljalandsfoss (waar u achterlangs kunt lopen) en de imponerende 60 meter hoge en 25 meter brede Skógafoss. U vervolgt uw reis langs de Mýrdalsjökull-gletsjer, om het mysterieuze Reynisfjara strand te bezoeken. U maakt een korte wandeling over het zwarte zand, en bewondert de buitengewone rotsformaties en de bulderende golven van de Atlantische Oceaan. Tot slot reist u vandaag door het Eldhraun, een gigantisch lavaveld ontstaan door een eruptie in de 18e eeuw, naar Kirkjubæjarklaustur waar u vannacht verblijft en op jacht naar het Noorderlicht gaat.

 

reis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, geysir, 6 dagen, 5 dagen

De Skógafoss waterval

 

Dag 4. Europa's grootste Nationaal park, Europa's grootste gletsjer en Jökulsárlón

 

U bezoekt vandaag het gebied van het Vatnajokull Nationaal Park, vernoemd naar de grootste gletsjer van Europa. Deze enorme gletsjer bestrijkt ca. 9% van de totale landoppervlakte van IJsland. Uw entree is glorieus, u heeft uitzicht op verschillende gletsjertongen! U bezoekt onder andere de regio Skaftafell van het park, bekend vanwege haar uitzonderlijke schoonheid. U bekijkt de Svinafellsjökull, één van de mooiste gletsjertongen  van de gletsjer Vatnajökull. Uiteraard mist u de wereldberoemde gletsjerlagune Jökulsárlón niet. De 180 meter diepe lagune vol ijsbergen is een populaire hang-out voor luie zeehonden. Een heerlijk diner en een ontspannen avond in uw hotel in de fascinerende regio rond Kirkjubæjarklaustur, met hopelijk veel noorderlicht-alarm, vormen de perfecte afsluiting van weer een geweldige dag.

 

reis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, geysir, 6 dagen, 5 dagen

De gletserlagune Jökulsárlón

 

Dag 5. Vulkanen, de Blue Lagoon en Reykjavik

 

Na een heerlijk ontbijt stapt u weer in de bus en ontdekt u de regio rond de torenhoge strato-vulkaan Eyjafjallajökull, één van de meest bekende vulkanen ter wereld. In het vulkaanbezoekerscentrum in de Þorvaldseyri-boerderij, gelegen onder aan de Eyjafjallajökull-vulkaan, beleeft u, zowel in foto’s als in film, de uitbarsting van deze vulkaan in 2010 en de impact ervan op het platteland, het land en zelfs de hele wereld. Vervolgens reist u naar het dorp Hveragerði, één van de weinige dorpen ter wereld die midden in een geothermische gebied ligt. Hveragerði wordt vaak "The Flower Village" genoemd. Dit vanwege de vele kassen waar bloemen gekweekt worden die door natuurlijk heet water verwarmd van nabijgelegen bronnen gevoed worden. Uw reis gaat vervolgens naar Strandarkirkja, een kerkje aan de kust die vaak als “wonder kerk” wordt aangeduid. Uw reisleider zal u vertellen waarom. U volgt de ruige kustlijn met haar adembenemende golven en rijdt door een verlaten gemeenschap, die ooit het bloeiend centrum van de regio was, naar het Reykjanes schiereiland.  Hier kunt u genieten van een duik in de beroemde Blue Lagoon, een uniek wonder van de natuur met aangenaam warm, mineraalrijk water in het midden van een zwart lavaveld. Tot slot keert u terug naar Reykjavik, waar u de avond naar eigen inzicht kunt invullen. U overnacht in Reykjavik.

 

reis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, geysir, 6 dagen, 5 dagen

ontspannen in de heilzame wateren van de Blue Lagoon

 

Dag 6. Terug naar huis

 

Voor de laatste keer deze reis schuift u aan bij het ontbijt waarna u op de shuttlebus naar de luchthaven Keflavik stapt voor uw rechtstreekse vlucht naar Nederland. Er is een eind gekomen aan een geweldig avontuur op IJsland.

 

Vanwege organisatorische- of weersomstandigheden kan van het programma worden afgeweken.

 

reis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, geysir, 6 dagen, 5 dagen

Blik op Reykjavik met op de voorgrond "Perlan"

 

Naar boven

 

Verblijf

 

Dag 1 en 5 Icelandair Hotel Reykjavik Natura

 

Uw eerste en laatste nacht tijdens deze reis brengt u door in het milieuvriendelijke Icelandair Hotel Reykjavik Natura. In 2014 ontving het hotel de milieuprijs van het IJslandse VVV. Icelandair Hotel Reykjavik Natura is gelegen in de prachtige omgeving van de beboste Öskjuhlíð heuvel en op ca. één kilometer van het geothermische strand Nauthólsvík. Skerjafjörður, een kleine, mooie buurt met een wandelpad langs de kust en een adembenemend uitzicht, is zeker het bezoeken waard. Maar u bent ook zo in het stadscentrum! Vanwege de fraaie omgeving heeft het hotel er naar gestreefd om in contact te blijven met de natuur en doet dit door gebruik te maken van de natuurlijke hulpbronnen in het interieur, zoals de stenen elementen gelegen rond de openbare ruimtes van het hotel. Deze stenen functies zijn uitgegroeid tot een van de belangrijkste kenmerken van Icelandair Hotel Reykjavik Natura. Daarnaast heeft kunst een speciale plek in het hotel. Inspirerende werken van lokale, gerenommeerde kunstenaars  zoals de schilders Kristin Gunnlaugsdottir en Kristjan Davidsson, de beeldhouwer Adalheidur S. Eysteinsdottir en de beeldend kunstenaar Ruri worden hier tentoongesteld.

Satt, het restaurant van het hotel serveert een keur aan heerlijke lokale, IJslandse specialiteiten en internationale gerechten. Ook kunt u hier ’s morgens voor het ontbijt terecht. De stijlvolle Satt Bar is een aangename plek om te ontspannen en een praatje te maken met andere gasten.

Geïnspireerd door de unieke omgeving en de natuurlijke hulpbronnen van IJsland, werd de Sóley Natura Spa geopend in het voorjaar van 2011 in Icelandair Hotel Reykjavik Natura. De Spa biedt een aantal van Reykjavik's meest exclusieve schoonheidsbehandelingen en massages, samen met volledig opnieuw ontworpen voorzieningen die zijn gemaakt om zowel lichaam als geest te kalmeren.

Uw moderne kamer beschikt over geluidsisolatie en is standaard voorzien van een koelkast, thee- en koffiefaciliteiten en satelliet-tv. U verblijft op basis van logies en ontbijt.

 

reis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, geysir, 6 dagen, 5 dage, Reykjavikreis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, geysir, 6 dagen, 5 dage, Reykjavikreis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, geysir, 6 dagen, 5 dage, Reykjavikreis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, geysir, 6 dagen, 5 dage, Reykjavikreis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, geysir, 6 dagen, 5 dage, Reykjavikreis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, geysir, 6 dagen, 5 dage, Reykjavik

klik op een afbeelding voor een vergroting

 

Dag 2 Hotel Stracta te Hella

 

Na een dag vol indrukken wacht u een aangenaam verblijf in het moderne Hotel Stracta te Hella, want het welzijn van de gasten staat hier centraal. Zo kunt u bijvoorbeeld gratis gebruik maken van de sauna's en de hottubs welke zich in de tuin van het hotel bevinden. Hoe mooi zou het zijn wanneer u in de vrieskou, zittend in het warme water van de hottub het magische noorderlicht boven u ziet verschijnen! Het restaurant, gelegen op de 2e verdieping van het hotel, biedt naast heerlijke, lokale gerechten, spectaculaire uitzichten over de omgeving op onder andere de vulkanen Eyjafjallajökull en Hekla. Uw kamer, met eigen sanitaire voorzieningen, is stijlvol en minimalistisch ingericht en beschikt over gratis Wifi. U verblijft in het Hotel Stracta op basis van half pension.

 

reis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, reis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, reis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, reis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, reis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, reis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart,

klik op een afbeelding voor een vergroting

 

Naar boven

 

Dag 3 en 4 Icelandair Hotel Klaustur te Kirkjubæjarklaustur

 

U verblijft twee nachten in het moderne hotel op een rustige locatie in het dorp Kirkjubaejarklaustur in het zuiden van IJsland, op één uur rijden van nationaal park Skaftafell en de Vatnajokull-gletsjer. Uw kamer heeft een eenvoudige en toch moderne inrichting, is voorzien van eigen sanitaire voorzieningen en heeft onder andere een flatscreen-tv. U heeft gratis toegang tot Wifi. In het restaurant, met spectaculair uitzicht op de bergen, geniet u van het ontbijt en uw diners. 's Avonds kunt u ontspannen met een drankje in de knusse bar. Maar hopelijk bent u vooral veel buiten te vinden om te genieten van het noorderlicht.

 

reis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, reis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, reis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, reis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, reis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, reis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart,

klik op een afbeelding voor een vergroting

 

Indien er geen beschikbaarheid meer is in één of meerdere van bovengenoemde hotels verblijft u in een gelijkwaardig hotel.

 

 

Naar boven

 

Prijzen en vertrekdata

 

Bij de reissom inbegrepen zijn:

 

 • Rechtstreekse retourvlucht Amsterdam Schiphol - Keflavik met WOW-air
 • Maximaal 20 kg ruimbagage per persoon
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
 • Retourtransfer per shuttlebus Keflavik - Reykjavik (dag 1 en dag 6)
 • 2 overnachtingen in het 4-sterrenhotel Icelandair Hotel Reykjavik Natura te Reykjavik op basis van logies en ontbijt
 • 3 overnachtingen in countryside hotels op basis van ontbijt en tweegangendiners
 • Ervaren Nederlandstalige of Engelstalige reisleiding (dag 2 t/m 5)
 • Reizen per luxe touringcar (dag 2 t/m 5)
 • Entree tot het Northern Lights Center in Reykjavik
 • Entree tot het Laugarvatnshellir, het "grottenvolk"
 • Entree tot het nieuwe, interactieve Lave Centre met film over vulkanisme op IJsland
 • Noorderlicht jachtkit op dag 3 of 4 (zaklamp, deken en thermoskan met warme drank)
 • Begeleide Noorderlicht jacht te voet op één geselecteerde avond
 • Noorderlicht "wake up call" mogelijkheden 's nachts (dag 2, 3 en 4)
 • Entree Blue Lagoon inclusief huur handdoek, moddermasker en één non-alcoholisch drankje

 

Van Go North ontvangt u extra:

 

 • Reisgids IJsland
 • Uitgebreide reisinformatie en tips van Go North

 

Tarieven:

 

Vertrekdata met Nederlandstalige reisleiding:   15 november 201831 januari 201921 februari 2019  Vertrekdata met Engelstalige reisleiding:01, 06, 13, 20, 22 en 29 november 201806, 11 en 13 december 201808, 10, 17, 22 en 24 januari 201905, 07, 12, 14, 19, 21 en 28 februari 201905, 12, 19, 21  en 28 maart 2019
02 en 04 april 2019
 
Prijs p.p. bij 2 persoons-kamerbezetting  € 1.555,=€ 1.555,=€ 1.555,=   € 1.555,=€ 1.555,=€ 1.555,=€ 1.555,=€ 1.555,=€ 1.555,=Prijs p.p. bij 1 persoon   € 1.820,=€ 1.820,=€ 1.820,=   € 1.820,=€ 1.820,=€ 1.820,=€ 1.820,=€ 1.820,=€ 1.820,=

Minimum en maximum aantal deelnemers

 

Voor deze reis geldt een minimum van 2 en een maximum van 36 deelnemers. U reist met Nederlandstalige deelnemers tijdens de vertrekdata met Nederlandstalige reisleiding.

 

Bijkomende kosten per reserveringsnummer

 

• Wij berekenen geen reserveringskosten, per boeking wordt een bedrag van € 15,= aan bijdrage garantieregeling reisgelden GGTO berekend. Klik hier voor meer informatie over het GGTO.

• Eventuele kosten voor een reis- en/of annuleringsverzekering.

 

 

Meer inspiratie

 

reis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, geysir, 6 dagen, 5 dagenreis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, geysir, 6 dagen, 5 dagenreis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, geysir, 6 dagen, 5 dagenreis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, geysir, 6 dagen, 5 dagenreis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, geysir, 6 dagen, 5 dagenreis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, geysir, 6 dagen, 5 dagenreis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, geysir, 6 dagen, 5 dagenreis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, geysir, 6 dagen, 5 dagenreis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, geysir, 6 dagen, 5 dagen

klik op een afbeelding voor een vergroting

 

Uw vlucht

 

U vliegt zowel op de heen- als terugreis rechtstreeks in ca. 3 uur van de luchthaven Amsterdam Schiphol naar de luchthaven Reykjavik Keflavik met WOW-air. Onze reizen zijn op basis van de laagst geprijsde vluchtklasse. De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende vervoersklassen. Vaak is er uitsluitend sprake van een prijsverschil tussen verschillende klassen en is er geen verschil in beenruimte en/of verzorging. Na ontvangst van uw reserveringsaanvraag controleren wij de beschikbaarheid van de vluchtklasse. Mocht de gewenste vluchtklasse niet meer beschikbaar zijn, dan nemen wij direct contact met u op voor overleg. Tegen een toeslag kunt u dan eventueel een hogere vluchtklasse boeken of we kijken naar een andere vertrekdatum.

 

Kleding

 

Voor het maximale plezier tijdens uw winterreis raden wij aan diverse lagen kleding te dragen zodat u gemakkelijk kunt inspelen op veranderende omstandigheden en weer-situaties.

 

Laag 1. Functionele onderkleding

Om uw lichaam droog te houden van transpiratievocht tijdens uw activiteiten dient het transpiratievocht doorgegeven te worden aan de 2e kledinglaag. Op deze manier kan uw lichaam beter anticiperen op wisselende temperaturen. De eerste laag dient strak op het lijf te worden gedragen (zowel een hemd als een lange onderbroek). Op deze manier blijft uw lichaam lekker warm en verkleint u de kans op blessures. Er bestaat synthetisch thermo ondergoed dat het lichaam goed droog houdt en zeer comfortabel draagt. Merinowol is ook prima en wordt tegenwoordig veel gebruikt. Bijkomend voordeel van Merinowol is dat u het meerdere dagen kunt dragen zonder dat het gaat ruiken. Katoen moet ten alle tijden worden vermeden!

 

Laag 2. Isolerende tussenlaag of softshell

De 2e laag heeft als voornaamste taak de warmte te reguleren.

De warme lucht tussen de 1ste en 2de laag isoleert het lichaam, samen met de warme kleding van de 2e laag. Bij koud weer mag het transpiratievocht niet de kans krijgen om te bevriezen in de kleding. Hierdoor is er ook een ruim aanbod van verschillende kledingstukken van fleece, dons- of synthetische lagen. Het is belangrijk om bij de keuze naar je persoonlijke voorkeuren te kijken. Heb je het snel koud? Transpireer je veel of juist weinig? Eventueel is het mogelijk om te kiezen voor meerdere laagjes, bijvoorbeeld een bodywarmer.

 

Laag 3. Functionele buitenste kledinglaag

Deze laag zorgt er voor dat u echt beschermd bent tegen de elementen, de 3eclaag weert u tegen neerslag en wind. Er zijn gevoerde en ongevoerde jacks. De laatste worden ook wel hardshell genoemd. Omdat de 3de laag ook meteen de buitenste laag is, vormt het de laatste barrière voor het transpiratievocht. Naast wind- en waterdichtheid moet een jack dus ook goed kunnen 'ademen'. De coating of het membraam verzorgt de verdere afvoer van de 2de laag naar de buitenstof. Het vocht wordt verdeeld over een groter oppervlak, waardoor het beter verdampt. Een gevoerd jack geeft extra warmte-isolatie, maar zal transpiratievocht minder snel afvoeren.

 

Hoofd, handen en voeten

U verliest bij koude circa 50% van uw lichaamswarmte via uw hoofd, het dragen van een goede muts is dan ook essentieel!

 

Voor de bescherming van uw handen en voeten geldt hetzelfde principe als voor uw lichaam. Het is belangrijk dat deze droog blijven, transpiratievocht kwijt kunnen en beschermd worden tegen wind en neerslag. Het gebruik van warmteisolerende materialen zijn mede zeer bepalend of u warme handen en voeten houdt. Synthetische weefsels kunnen zeer goede eigenschappen hebben en ook wol is een veel gebruikt ingrediënt. Let er wel op dat zowel de schoenen als handschoenen niet te strak komen te zitten. Door een beperkte doorbloeding kunnen handen en voeten alsnog afkoelen. Het gebruik van thermo-handschoenen en sokken kan een goede onderlaag vormen, mits de (hand)schoen voldoende ruimte biedt. Het gebruik van wanten is verreweg de warmste oplossing, mits u deze niet voortdurend uittrekt!  Let op dat handschoenen snel kunnen drogen. Dit zijn meestal de handschoenen met een uitneembare binnenhandschoen. Neem eventueel tijdens activiteiten een extra paar droge sokken of handschoenen mee, zodat u deze kunt verwisselen. Ook dit is een manier om uw handen en/of voeten droog te houden.

 

Schoeisel

Op een winterse bestemming is het belangrijk dat u over goed schoeisel beschikt dat zowel alle comfortabele als functionele eigenschappen heeft om warme voeten te houden. De schoenen dienen stevig, isolerend, waterdicht/waterafstotend en hoog gesloten te zijn. Daarnaast is het belangrijk dat de zool een goede grip heeft, waardoor uitglijden wordt voorkomen.

Gebruik van Moonboots of Uggs zijn niet geschikt! Stevige hooggesloten wandelschoenen zijn over het algemeen ook prima te gebruiken. Enkel bij extreme kou zal hierbij de isolerende functie een gemis zijn. Ook zijn ze vaak wat laag gesloten, maar dit is eenvoudig op te lossen door het gebruik van gamaschen.

 

Bescherm uw ogen en gezicht

Net zoals het dragen van geschikte kleding voor de koude is het belangrijk aandacht te besteden aan goede bescherming van uw ogen.

De belangrijkste taak van een bril is uiteraard de bescherming van de ogen tegen ongewenste straling zoals het UV licht. Sneeuwvlaktes weerkaatsen de straling extra waardoor de kans op oogletsel aanzienlijk toeneemt. Het gebruik van een goede aansluitende bril tijdens de wintersport is dan ook noodzakelijk. Voor bescherming van uw gezicht adviseren wij een crème te gebruiken die niet gebaseerd is op water.

 

Naar boven

 

Extra opties

 

Extra overnachting Reykjavik

 

Wilt u Reykjavik nog beter leren kennen en alle hoogtepunten van de meest noordelijke hoofdstad ter wereld bekijken of wilt u een geweldige walvissafari maken? Verblijf dan nog een extra nacht voor of na uw reis in het Icelandair Hotel Reykjavik Natura. Wij informeren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden en de tarieven van een extra overnachting te Reykjavik.

 

Walvissafari Reykjavik (alleen mogelijk in combinatie met een extra overnachting te Reykjavik)

 

Bewonder de vriendelijke reuzen van de zee tijdens een geweldige walvissafari. Onder begeleiding van een ervaren Engels sprekende gids, welke u tijdens de safari voorziet van veel informatie, gaat u per boot op zoek naar de walvissen. De walvissen rond IJsland zijn niet schuw en vaak worden ze dicht bij de boot gezien; een onvergetelijke ervaring! In meer dan 90% van de gevallen worden er walvissen gespot. De safari is inclusief Engels sprekende gids, bruikleen van een warme overall tijdens de safari, warme dranken en versnaperingen aan boord.

 

Tarief: € 92,= per persoon 16 jaar en ouder, € 46,= per kind 7 t/m 15 jaar. Kinderen t/m 6 jaar mogen gratis mee aan boord.

 

reis, vakantie, IJsland, noorderlicht, noorderlichtreis, groepsreis, winter, januari, februari, maart, geysir, 6 dagen, 5 dagen

Park Sleep Fly arrangement Hotel Schiphol

 

 Voor een uitgerust en ontspannen begin van uw reis, reist u de dag voor vertrek al naar Schiphol voor ons Park Sleep Fly arrangement in het luxe Van der Valk Hotel Schiphol.

 

 U verblijft in een één-, twee-, drie- of vierpersoons Deluxe kamer inclusief:

 • Gratis parkeren tot maximaal 31 dagen
 • Uitgebreid ontbijtbuffet (geserveerd van 05.00 tot 11.00 uur) of ontbijtpakket indien u voor 05.00u naar de luchthaven Schiphol reist
 • Gratis retour shuttle vervoer tussen het hotel de luchthaven van 05.00 tot 00.00.*
 • Gratis entree tot het binnenzwembad, het wellness center, fitness centrum en buiten sport- wandelpark
 • Gratis wifi

 

Tarieven per kamer inclusief bovengenoemde extra’s:

 

 • Eenpersoonskamer  vanaf € 99,=
 • Tweepersoonskamer  vanaf € 119,=
 • Driepersoonskamer  vanaf € 149,=
 • Vierpersoonskamer  vanaf € 169,=

 

 * Indien u naar Schiphol reist van 00.00u tot 05.00u wordt er een toeslag gerekend van € 20,= per kamer tot maximaal 4 personen.

De prijzen zijn op basis van beschikbaarheid

 

Naar boven