Camperreis IJsland

 

Hoogtepunten van camper huren op IJsland

IJsland beleven in alle vrijheid en op een unieke manier

ongeëvenaarde landschappen met vulkanen en gletsjers

geweldige wandelingen en excursies

prachtige nationale parken

ongekend rijk vogelleven

reis in uw eigen tempo

 

REISinformatie

VOORBEELDROUTE

8 dagen

VOORBEELDROUTE
15 DAGEN

DE CAMPERS

& PRIJZEN

 

Extra opties

Reserverings
aanvraag

Rondreis langs de vele hoogtepunten van IJsland

Beleef de reis van uw leven in het machtige IJsland per camper. U rijdt letterlijk van het ene hoogtepunt naar het andere. IJzige gletsjers, uitgestrekte vulkanische velden, spuitende geisers, kraakheldere meren vol ijsbergen, gigantische watervallen, magnifiek gekleurde bergen, enorme spoelzandvlaktes en vulkanen staan u te wachten. Een bezoek Skaftafell Nationaal Park, Myvatn, de Gullfoss, Geysir en het ijsmeer Jökulsárlón mogen zeker niet ontbreken. IJsland kent een enorme vogelrijkdom en in de zeeën krioelt het van het leven. Tijdens uw rondreis kunt u fantastische wandelingen maken en genieten van geweldige excursies. Maak een onvergetelijke walvissafari, een spannende rafttocht, bezoek de papegaaiduikers, maak een boottocht over het ijsmeer of een gletsjerwandeling. Zo beleeft u IJsland optimaal!

Niet alleen de natuurwonderen zijn een ultieme belevenis, maar dit geldt zeer zeker ook voor het rijden op IJsland. Omdat IJsland compact is kunt u op één dag meerdere compleet verschillende gebieden bezoeken.

 

Uw camper is uitgerust met een tablet voorzien van een kaart van IJsland. Op deze kaart zijn interessante plekken om te bezoeken aangegeven. De tablet is ook handig om uw mail, het weer en de wegcondities te checken. De tablet wordt geleverd inclusief 3GB data. U kunt eenvoudig ter plaatse extra data bijkopen indien u dat wenst.

 

U vliegt vanaf Amsterdam Schiphol rechtstreeks in ca. 3 uur naar de internationale luchthaven Reykjavik Keflavik. Hier haalt u uw camper op en levert deze na uw reis daar ook weer in.

 

Op onze site staan alvast voorbeeldroutes van 8 en 15 dagen vermeld. Uiteraard is het mogelijk om een andere reisduur te boeken. Mocht u vragen hebben of wilt u meer advies?  Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Uiteraard bent u voor meer advies ook van harte welkom bij ons op kantoor.

 

U krijgt bij boeking extra van Go North:

 

 • Wegenkaart van IJsland
 • Reisgids IJsland
 • Uitgebreide reisinformatie en persoonlijke tips van Go North

 

Er zijn vele mooie routes mogelijk om te rijden met uw huurcamper op IJsland. Uiteraard staat het u geheel vrij uw eigen route te bepalen, maar  om u te helpen oriënteren hebben we er vast één vermeld. Op IJsland zijn voldoende campings. De verblijfplaatsen welke in deze voorbeeldroute zijn opgenomen dienen slechts ter indicatie en de kosten voor de overnachtingen zijn niet bij de reissom inbegrepen.

Dag 1. Velkomin til Íslands, welkom op IJsland!

 

Vanuit Nederland vliegt u rechtstreeks naar het internationale vliegveld Keflavik waar uw huurcamper voor u klaarstaat. Na een gedegen uitleg over het gebruik van de camper kan uw avontuur beginnen! Rij naar de zuidkust van de Reykjanes-peninsula voor uw eerste overnachting in het charmante dorpje Hveragerði. Het dorpje is één van de weinige plaatsen ter wereld welke direct op een geothermisch gebied gebouwd is. Het dorpje wordt vaak bloemendorp genoemd vanwege de bloemen die in de kassen worden gekweekt welke door het hete water van lokale bronnen worden verwarmd. U kunt onderweg naar Hveragerði  een bezoek brengen aan de vernieuwde  Blue Lagoon om te ontspannen in het geothermische warme water of aan de geothermische velden van Krýsuvík en de ruige rotskust in het zuiden van IJsland. Uw eerste nacht hier op IJsland zal hoe dan ook speciaal zijn. Door de middernachtzon wordt het hier niet of nauwelijks donker.

 

Rijafstand: vliegveld Keflavik - Krýsuvík - Hveragerði ca. 115 km

Klik op het kaartje voor een vergroting

Dag 2. Een dag vol natuurwonderen

 

Begin de dag met een onvergetelijk bezoek aan de machtige Gullfoss waterval en het geothermische gebied vol hete bronnen rond Geysir. Vervolgens rijdt u met uitzicht op de vulkaan Hekla, één van de meest actieve en beruchte vulkanen van IJsland, langs tal van hoogtepunten van de zuidkust zoals de sierlijke Seljalandsfoss (waar u achter langs kunt lopen) , de verborgen Gljúfrafoss en prachtige Skógafoss, de beroemde gletsjers Eyjafjallajökull (waar in 2010 een vulkaanuitbarsting plaatsvond die enige tijd het vliegverkeer binnen Europa platlegde) en Mýrdalsjökull en Dyrhólaey, een in zee lopende kaap met een groot gat er in. Vanwege de vele duizenden broedende zeevogels waaronder papegaaiduikers is deze kaap afgesloten van mei t/m 23 juni. U verblijft in de omgeving van Vik.

 

Wilt u iets speciaals beleven? Maak een sneeuwscootersafari op de gletsjer Mýrdalsjökull.

 

Rijafstand Hveragerði - Vik ca.  330 km

Dag 3. De gletsjerlagune Jökulsárlón

 

Via het enorme Eldhraun lava-veld reist u naar Kirkjubaejarklaustur, gelegen in een groene oase aan de rand van fraaie bergformaties.  Net na dit plaatsje kunt u één van de mooiste kloven op IJsland, de Fjaðrárgljúfur, bezoeken. De rit langs de 728 meter hoge Lómagnúpur, wat eenzame piek betekent, en over de enorme desolate spoelzandvlaktes van de Skeiðarársandur brengen u langs het Skaftafell Nationaal Park. naar de enorme gletsjer Vatnajökull, die zo'n 8% van de totale landoppervlakte van IJsland beslaat, op.  Langs de rand van deze gigantische ijsmassa rijdt u naar de gletsjerlagune Jökulsárlón, een meer vol ijsbergen,  waar een tochtje per amfibievoertuig of RIB-boot over het meer een absolute aanrader is. Sluit de dag af op de camping bij het Skaftafell Nationaal Park.

 

Rijafstand: Vik - Jökulsárlón - Skaftafell Nationaal Park ca. 250 km

Dag 4. Verken het Skaftafell Nationaal Park

 

Laat uw camper vandaag een dagje staan en beleef de pure schoonheid van het Skaftafell Nationaal Park te voet. Er ligt een uitgebreid netwerk aan wandelpaden die u naar de mooiste plekjes met panoramische uitzichten brengen. U kunt er fietsen huren zodat u de omgeving al trappen kunt verkennen. Uniek is een begeleide gletsjerwandeling over één van de gletsjertongen van de imposante Vatnajökull.  Vogelliefhebbers kunnen op een platte kar achter een tractor mee naar het Ingólfshöfði natuurreservaat waar jaarlijks duizenden vogels, waaronder papegaaiduikers en grote jagers, broeden.

 

Dag 5. Þingvellir en Borgarfjörður

 

Rij vandaag naar het Þingvellir Nationaal Park, de plek waar de helften van IJsland, de Euraziatische en de Amerikaanse plaat uit elkaar geduwd worden. Het park is van een serene schoonheid, herbergt het oude parlement van IJsland en is gelegen in een verbazingwekkend vulkanisch landschap aan de rand van het grootste meer van IJsland. Vervolgens rijdt u door naar  schilderachtige Borgarfjörður. Bekijk  hier de schuimige Barnafoss en de lavawatervallen Hraunfossar, waar het water na een reis van 46 kilometer onder een lavaveld over een breedte van een kilometer de rivier Hvitá intuimelt. Sla ook zeker niet de meest productieve heetwaterbron ter wereld, Deildartunguhver, over. De bron levert zo’n 200 liter kokend water per seconde! Kortom ook vandaag komt u weer ogen tekort.  U kunt op de camping van Husafell verblijven vannacht.

 

Rijafstand: Skaftafell Nationaal Park - Husafell ca. 450 km

Dag 6. De magie van Snæfellsnes

 

U ontdekt vandaag de ontelbare natuurwonderen van Snæfellsnes, het grootste schiereiland van IJsland. In feite is Snæfellsnes bijna een miniatuurweergave van het hele land. Naast de indrukwekkende gletsjer Snæfellsjökull vindt u er witte- en zwarte zandstranden, spectaculaire bergen, vulkanische kraters en vogelkliffen. Stap in  Stykkishólmur aan boord voor een boottocht door de fjord Breiðafjörður (circa 2 uur) om het rijke vogelleven en zeeleven van het gebied te bewonderen. Tijdens de boottocht wordt een net uitgegooid in de oceaan om een prachtige selectie van schelpdieren uit de zee te vangen die u kunt bekijken en proeven: coquilles, zee-egels, krabben, zeesterren, zeekomkommers en nog veel meer!

 

Rijafstand: Husafell - Stykkishólmur ca. 300 km

Dag 7. Op naar Reykjavik

 

U reist vandaag naar Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. Klein en gemoedelijk maar wel met stedelijke allure. Reykjavik is een trendy stad met vele culturele bezienswaardigheden, een uitbundig uitgaansleven, prachtige parken en interessante natuurgebieden verrassend dichtbij het centrum van de stad.

 

Rijafstand: Stykkishólmur - Reykjavik ca. 170 km

Dag 8.

Het einde van een fascinerende reis

 

Voor de laatste maal start u de camper en rijdt terug naar het vliegveld om in te checken voor uw vlucht naar Nederland. Er is een einde gekomen aan een fantastische IJsland-beleving!

 

Rijafstand: Reykjavik - vliegveld Keflavik   ca. 50 km

Er zijn vele mooie routes mogelijk om te rijden met uw huurcamper op IJsland. Uiteraard staat het u geheel vrij uw eigen route te bepalen, maar  om u te helpen oriënteren hebben we er vast één vermeld. Op IJsland zijn voldoende campings. De verblijfplaatsen welke in deze voorbeeldroute zijn opgenomen dienen slechts ter indicatie en de kosten voor de overnachtingen zijn niet bij de reissom inbegrepen.

Dag 1. Velkomin til Íslands, welkom op IJsland!

 

Vanuit Nederland vliegt u rechtstreeks naar het internationale vliegveld Keflavik waar uw huurcamper voor u klaarstaat. Na een gedegen uitleg over het gebruik van de camper kan uw avontuur beginnen! Rij naar de zuidkust van de Reykjanes-peninsula voor uw eerste overnachting in het charmante dorpje Hveragerði. Het dorpje is één van de weinige plaatsen ter wereld welke direct op een geothermisch gebied gebouwd is. Het dorpje wordt vaak bloemendorp genoemd vanwege de bloemen die in de kassen worden gekweekt welke door het hete water van lokale bronnen worden verwarmd. U kunt onderweg naar Hveragerði  een bezoek brengen aan de vernieuwde  Blue Lagoon om te ontspannen in het geothermische warme water of aan de geothermische velden van Krýsuvík en de ruige rotskust in het zuiden van IJsland. Uw eerste nacht hier op IJsland zal hoe dan ook speciaal zijn. Door de middernachtzon wordt het hier niet of nauwelijks donker.

 

Rijafstand: vliegveld Keflavik - Krýsuvík - Hveragerði ca. 115 km

Klik op het kaartje voor een vergroting

Dag 2. De Golden Circle

 

Een dag vol natuurfenomenen staat vandaag op het programma. De eerste letterlijke hotspot zijn de warme bronnen bij Hveragerði. Hierna reist u door naar het Þingvellir Nationaal Park, de plek waar de helften van IJsland, de Euraziatische en de Amerikaanse plaat uit elkaar geduwd worden. Het park is van een serene schoonheid en wordt omringd door lage bergen die het grootste deel van het jaar bedekt zijn met sneeuw. De volgende stop is Geysir, waar wederom een reeks van natuurwonderen wacht. In dit hete, geothermische gebied zorgen de krachten van moeder natuur voor een imponerend schouwspel, want er is een enorme variëteit aan hete bronnen en borrelende poelen te vinden. Ook ligt hier de geiser Strokkur die om de vijf minuten een waterstraal van zo’n 30 meter spuwt. Als laatste wacht de machtige Gullfoss (Gouden waterval). Deze dubbele waterval stort zich met oorverdovend lawaai 32 m omlaag in een 2,5 km lang ravijn.  U overnacht in de omgeving van Flúðir

 

Rijafstand Hveragerði - Flúðir ca. 185 km

Dag 3. Langs de zwarte zandstranden van het zuiden

 

U rijdt vandaag langs de spectaculaire zuidkust. Bij helder weer heeft u lange tijd uitzicht op de beruchte Hekla, één van de meest actieve vulkanen op IJsland. Enkele van de vele hoogtepunten van vandaag zijn de watervallen Skógafoss, Seljalandsfoss (waar u achter langs kunt lopen) en Gljúfrafoss, de gletsjers Eyjafjallajökull en Mýrdalsjökull, Dyrhólaey (een in zee lopende kaap met een groot gat er in, vanwege de vele broedende vogels is deze kaap afgesloten van mei t/m 23 juni) en de zwarte zandstranden rond het plaatsje Vik. Via het enorme Eldhraun lava-veld reist u door naar Kirkjubaejarklaustur, gelegen in een groene oase aan de rand van fraaie bergformaties.

 

Wilt u iets speciaals beleven? Maak een sneeuwscootersafari op de gletsjer Mýrdalsjökull.

 

Rijafstand  Flúðir - Kirkjubaejarklaustur ca. 215 km

Dag 4. Skaftafell en het Jökulsárlón ijsbergmeer

 

Begin vandaag met een bezoek aan één van de mooiste kloven op IJsland, de Fjaðrárgljúfur. Vervolgens reist u naar het Skaftafell Nationaal Park, waar u  prachtige wandelingen kunt maken. U kunt er zelfs, onder begeleiding, een gletsjerwandeling maken. Vogelliefhebbers kunnen op een platte kar achter een tractor mee naar het ingólfshöfði natuurreservaat waar jaarlijks duizenden vogels, waaronder papegaaiduikers en grote jagers, broeden. Een boottocht over het ijsbergmeer Jökulsárlón mag zeker niet ontbreken vandaag. Langs de rand van de enorme gletsjer Vatnajökull, welke zo'n 8% van de totale landoppervlakte van IJsland beslaat, rijdt u naar het havenplaatsje Höfn. Dit stadje staat bekend als het kreeftenstadje van IJsland.

 

Rijafstand:  Kirkjubaejarklaustur - Höfn ca. 205 km

Dag 5. Het spectaculaire Oosten

 

Neem de tijd vandaag om de prachtige fjorden van het oosten van IJsland te bewonderen. De weg slingert tussen de Atlantische oceaan en grillige bergen door en u zult merken dat ieder fjord zijn eigen karakter en vissersdorpje heeft. U kunt de prachtige, kronkelige Öxi pass rijden en vervolgens naar het havenplaatsje Seyðisfjörður. Hier legt de veerboot aan die vanaf het vasteland van Europa komt. Seyðisfjörður ligt majestueus, te midden van steile bergen. Alleen de weg ernaartoe is al spectaculair. Vervolgens rijdt u door via Egilsstaðir naar de verscholen parel Bakkagerði in het uiterste noordoosten van IJsland Een prachtige,  steile bergpas leidt u er naar toe.  U bent omgeven door hoge bergen en kunt in het haventje tot op enkele meters van papegaaiduikers komen.

 

Rijafstand: Höfn - Bakkagerði  ca. 260 km

Dag 6. Overdonderende watervallen

 

Een mooie route voert u naar de fascinerende natuurfenomenen ten noordoosten van Mývatn.  U volgt de wild stromende gletsjerrivier Jökulsá om bij  een aantal spectaculaire watervallen te komen. De majestueuze Selfoss en de ontzagwekkende Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa. U kunt de nevel van het opspattende water al van ver zien. De woeste gletsjerrivier Jökulsá á Fjöllum stort hier met donderend geraas naar beneden. Stroomafwaarts stopt u bij de modderige waterval Hafragilsfoss en bij de roodgekleurde Randarhólar kraters. Iets verder bezoekt u het Jökulsárgljúfur nationaal park waarin de echorotsen Hljódaklettar met de bijzondere fraai gevormde basaltstructuren te zien zijn. De imposante kloof Ásbyrgi mag u niet missen, en breng een bezoek aan de zwavelbronnen en modderpoelen van Námaskard. U verblijft vannacht in de omgeving van het sprookjesachtige meer Mývatn.

 

Rijafstand:  Bakkagerði - Mývatn ca. 300 km

Dag 7. Magisch Myvatn

 

Verken vandaag de paradijselijke omgeving van het meer. Maak (korte) wandelingen langs de pseudokraters van Skútustaðagigar,  door het sprookjesachtige Höfði, de hoge grillige vulkanische pilaren bij Dimmuborgir, de dreigende zwarte ringvormige explosiekrater Hverfell, de zwarte lavavelden van Leirhnjúkur met zwavelbronnen en modderpoelen en naar de ondergrondse warmwaterbronnen van Grjótagjá. Naast al dit natuurgeweld is Myvatn een paradijs voor vogelliefhebbers. Het meer is het leefgebied van talloze watervogels zoals IJslandse brilduikers en zwarte zee-eenden. Als u heerlijk wilt ontspannen kunt u naar de natuurlijke thermale baden Jarðböðin, net buiten Myvatn of u maakt een spectaculaire dagexcursie naar de Askja caldera. U verblijft nog een nacht in deze paradijselijke omgeving.

 

 

Dag 8.

Walvissen spotten

 

Voor een optionele walvissafari, voor velen één van de hoogtepunten van de reis, reist u naar Husavik. Vele walvisachtigen  zoals bultruggen, dwergvinvissen, orka’s, dolfijnen, vinvissen en bruinvissen komen hier voor de kust voor. De kans om een walvis te spotten wordt geschat op 99 procent. Rij vervolgens via de verbluffende waterval Góðafoss naar het stadje Akureyri, met ca. 15.000 inwoners de 2e stad van IJsland en een ware metropool in het dunbevolkte noorden. U kunt het stadje ingaan en musea bezoeken, shoppen, een terrasje pakken, de architectuur bewonderen of de botanische tuin bekijken. Langs één van de meest fraaie kustlijnen van IJsland met unieke uitzichten over de Atlantische Oceaan rijdt u naar Siglufjörður, waar u de komende nacht doorbrengt.

 

Rijafstand: Mývatn - Husavik - Akureyri - Siglufjörður  ca. 225 km

Dag 9. Door de trollen peninsula

 

Na rustig te zijn opgestaan en te hebben genoten van uw ontbijt ontdekt u de fascinerende omgeving van Skagafjörður, bekend om het fokken van paarden, voordat u doorrijdt naar  Hrútafjörður. Een aanbevolen stop langs de weg is Vatnsdalshólar, een cluster van heuvels in Vatnsdalur vallei. Deze heuvels worden beschouwd als  één van de drie ontelbare natuurverschijnselen van IJsland, samen met de meren in Arnarvatnsheiði en de eilanden op Breidarfjord in het westen. Uitzichten over zee, brede en smalle valleien, afgewisseld met min of meer alleenstaande bergruggen vormen vandaag het landschap. Sla zeker van de weg af naar de 15 meter hoge vogelrots Hvitserkur, die als een versteende draak of prehistorisch dier uit zee rijst.

 

U verblijft in de omgeving van Laugarbakki

 

Rijafstand:  Siglufjörður  - Laugarbakki  ca. 200 km

Dag 10. De wonderlijke Westfjorden

 

U reist vandaag eerst naar Hólmavík en als u van stille weggetjes en nog stillere plekjes houdt is de weg tot aan Krossnes aan absolute aanrader. Hoge kale bergen, mooie watervallen, vervallen haringfabrieken, een kustlijn vol drijfhout en een rijk vogelleven vindt u langs deze weg.  Verbaas u over de pure schoonheid van deze geïsoleerde plek. U rijdt later vandaag door een onmiskenbaar fjordenlandschap. De lengte van de kustlijn van de Westfjorden maakt meer dan een derde deel uit van de totale kustlijn van IJsland, terwijl de totale landoppervlakte slechts 10% van het totaal uitmaakt. Brede, U-vormige fjorden die soms diep landinwaarts dringen vormen hier het decor. Deze fascinerende regio  wordt niet veel door mensen aangedaan maar zal diepe indruk op u achterlaten. Hier leven ontelbare vogels en vele zeehonden. U verblijft de komende twee nachten in Ísafjordur, met nog geen 2.800 inwoners de grootste plaats in de Westfjorden

 

Rijafstand: Laugarbakki - Ísafjordur   ca. 360 km

Dag 11. Omgeving Ísafjordur

 

De brede fjord van Ísafjarðardjúp biedt een fenomenaal decor voor het charmante vissersdorpje Ísafjörður met kleurrijke smalle straatjes en oude gebouwen gedomineerd door de steile hellingen van de berg Kirkjubolsfjalls. Het plaatsje kent een onverwachte levendigheid met een bloeiende haven, zeer goede restaurants, chique cafés en een jaarlijks muziekfestival dat fans vanuit de hele wereld trekt. Buitensportiefhebbers komen hier in dit afgelegen gebied aan hun trekken. Er zijn fantastische wandelingen te maken, u kunt er kajakken op zee, vogels kijken en boottochten door de fjorden maken met stops op de kleine eilandjes. U verblijft nog een nachtje in Ísafjordur.

 

Dag 12. Het vogelparadijs Látrabjarg

 

U rijdt door de geweldig mooie Westfjorden naar een juweel van een waterval, de Dynjandi. Nergens op IJsland vindt u zoveel mooie watervallen bij elkaar. De waterval heeft een hoogte van maar liefst 100 meter en bestaat uit zeven trappen.  Na een bezoek aan dit staaltje natuurschoon rijdt u naar het meest westelijke puntje van IJsland voor een heuse vogelshow. Circa een miljoen vogels komen hier jaarlijks broeden en u kunt ze hier van zeer dichtbij bekijken. Met name de papegaaiduikers laten zich tot op korte afstand benaderen. Maar er broeden ook vele jan van genten, noordse stormvogels en drieteenmeeuwen. Met enig geluk ziet u een jagende poolvos en grote kans dat een zeearend langs scheert om niet oplettende vogels te verrassen.

 

U overnacht op het zuidelijke gedeelte van de Westfjorden.

 

Rijafstand: Ísafjordur- zuidelijke Westfjorden   ca. 290 km

Dag 13. Met de ferry naar Stykkishólmur

 

U verlaat vandaag de fantastische Westfjorden voor een oversteek per veerboot over het  Breiðafjörður. Een geweldige tocht langs vele eilandjes. Geniet van het zonnetje op het dek en laat deze wondere wereld aan u voorbij trekken. U zult vele zeevogels en wellicht speelse zeehonden onderweg tegenkomen. De ferry meert aan in het charmante plaatsje Stykkishólmur waar u overnacht.

 

Rijafstand:  ca. 50 km

Dag 14. Op naar Reykjavik

 

Reis vandaag rond over het schiereiland Snæfellsnes en rij langs de grillige kustlijn met kleine vissersdorpjes rond de markante gletsjer Snæfellsjökull. Maak een stop bij de prachtige zuilvormige basaltrotsformaties op Arnarstapi, evenals het rotsachtige strand van Djúpalónssandur en ontdek het schilderachtige Borgarfjörður gebied. Bekijk  de schuimige Barnafoss en de lavawatervallen Hraunfossar, waar het water na een reis van 46 kilometer onder een lavaveld over een breedte van een kilometer de rivier Hvitá intuimelt. Sla ook zeker niet de meest productieve heetwaterbron ter wereld, Deildartunguhver, over. De bron levert zo’n 200 liter kokend water per seconde! Kortom ook vandaag komt u weer ogen tekort.  U reist vandaag door naar Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. Klein en gemoedelijk maar wel met stedelijke allure. Reykjavik is een trendy stad met vele culturele bezienswaardigheden, een uitbundig uitgaansleven, prachtige parken en interessante natuurgebieden verrassend dichtbij het centrum van de stad.

 

Rijafstand: Stykkishólmur - Reykjavik ca. 170 km

Dag 15.

Het einde van een fascinerende reis

 

Voor de laatste maal start u de camper en rijdt terug naar het vliegveld om in te checken voor uw vlucht naar Nederland. Er is een einde gekomen aan een fantastische IJsland-beleving!

 

Rijafstand: Reykjavik - vliegveld Keflavik   ca. 50 km

Uw 2WD Camper

Algemene informatie

 

U heeft de keuze uit drie verschillende types 2WD campers. De X10 is geschikt voor 2 volwassenen, de X20 voor 3 tot 4 volwassenen en de X30 is geschikt voor 4 volwassenen en een klein kind.

 

Er geldt een minimum huurperiode van 7 dagen en u dient minimaal 25 jaar oud zijn en in bezit zijn van een geldig rijbewijs om een camper te mogen besturen.  Het is niet toegestaan om met een 2WD camper op wegen te rijden aangegeven met een F en ook niet de Kjölur-route (wegnr. 35) en de Kaldidalur-route (wegnr. 550). Deze wegen zijn alleen toegankelijk voor 4WD voertuigen.

 

De volgende (keuken)inventaris is bij de huursom inbegrepen: 2-pits gasfornuis, koelkast (werkt op 220V, 12V en gas), pannen, borden, glazen, kopjes, bestek, broodmessen, koffiefilter, stoffer en blik. Een camping picknicktafel is eveneens inbegrepen.

 

Uw camper is uitgerust met een tablet voorzien van een kaart van IJsland. Op deze kaart zijn interessante plekken om te bezoeken aangegeven. De tablet is ook handig om uw mail, het weer en de wegcondities te checken. De tablet wordt geleverd inclusief 3GB data. U kunt eenvoudig ter plaatse extra data bijkopen indien u dat wenst.

________________________________________________________________________________________________________________________

Bij de reissom inbegrepen:

 

 • Rechtstreekse retourvlucht Schiphol - Keflavik met Icelandair inclusief
  • Luchthavenbelasting & brandstoftoeslag
  • Maximaal 23 kg ruimbagage per persoon
 • Huur moderne camper inclusief:
  • Alle lokale belastingen
  • Ongelimiteerde kilometers
  • Meertalige instructieboekjes
  • Basisverzekering (CDW) voor schade aan de camper en derde(n) met een eigen risico van maximaal 375.000 ISK (ca. € 3.000) per ongeval of schade met uitzondering van: schade veroorzaakt tijdens het doorkruisen van waterwegen, schade veroorzaakt door dieren, schade veroorzaakt door het rijden op onverharde wegen, schade veroorzaakt door roekeloos rijden, rijden onder invloed en off-road rijden en schade aan banden, wielen, vering, accu's en radioapparatuur
  • Diefstalverzekering (THW) zonder eigen risico
  • Letselschade verzekering voor chauffeur en passagiers
  • Campingtafel met voor iedere reiziger een stoel
  • 1 fles chemicaliën voor het gebruik van het chemisch toilet aan boord
  • Uitleg over de camper
  • Eindschoonmaak van het exterieur
  • Technische check-up
  • 24/7 hotline road side assistance phone
  • Tablet voor navigatie inclusief 3GB data
 • Kortingskaart welke u 3 ISK korting geeft op iedere liter brandstof die u koopt bij N1-outlet benzinestations op IJsland

 

U krijgt bij boeking extra van Go North:

 

 • Wegenkaart van IJsland
 • Reisgids IJsland
 • Uitgebreide reisinformatie en persoonlijke tips van Go North

 

Niet bij de reissom inbegrepen:

 

- Brandstof (u krijgt uw huurcamper met een volle tank brandstof mee en dient deze ook weer volgetankt in te leveren)

 

Extra opties:

 

Vooraf via Go North te reserveren extra opties:

 

 • 2e bestuurder, € 22 (eenmalig)
 • Linnenpakket, € 38 per pakket bestaande uit: eenpersoons dekbed, eenpersoons dekbedovertrek, kussen, kussensloop, eenpersoons onderlaken, 1 theedoek, 1 vaatdoek en 1 badhanddoek
 • Afkoop eigen risico Basisverzekering (CDW) met uitzondering van schade aan ruiten en/of lampen veroorzaakt door steenslag en schade veroorzaakt door zand- en/of vulkanische asstormen, € 9,60 per kalenderdag
 • Afkoop eigen risico voor schade veroorzaakt door steenslag aan ruiten en/of lampen van de camper, € 8 per kalenderdag. Het eigen risico voor schade veroorzaakt door steenslag aan ruiten bedraagt 90,000 ISK (ca. € 570), het eigen risico voor schade aan lampen bedraagt maximaal 375.000 ISK (

  ca. € 2.350)

 • Verzekering voor schade veroorzaakt door zandstormen en/of vulkanische asstormen, € 13  per kalenderdag. U heeft zonder deze verzekering een eigen risico van 375.000 ISK (

  ca. € 2.350)

  , deze verzekering verlaagt het eigen risico tot 25.000 ISK (ca. € 160)

 

LET OP! De volgende schades vallen buiten alle verzekeringen en zijn altijd voor uw eigen risico: schade veroorzaakt tijdens het doorkruisen van waterwegen, schade veroorzaakt door dieren, schade veroorzaakt door het rijden op onverharde wegen aan de versnellingsbak en het chassis,  schade veroorzaakt door roekeloos rijden, rijden onder invloed en off-road rijden en schade aan banden, wielen, vering, accu's en radioapparatuur.

 

Onderstaande niet inbegrepen extra opties kunnen ter plaatse worden geregeld en betaald.

 • Kinderzitje (jonger dan 2 jaar) € 40 voor de gehele huurperiode
 • Kinderzitje (ouder dan 2 jaar) € 40 voor de gehele huurperiode

 

Uw vlucht

 

Onze rondreizen zijn op basis van de laagst geprijsde vluchtklasse. De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende vervoersklassen. Vaak is er uitsluitend sprake van een prijsverschil tussen verschillende klassen en is er geen verschil in beenruimte en/of verzorging. Na ontvangst van uw reserveringsaanvraag controleren wij de beschikbaarheid van de vluchtklasse. Mocht de gewenste vluchtklasse niet meer beschikbaar zijn, dan nemen wij direct contact met u op voor overleg. Tegen een toeslag kunt u dan eventueel een hogere vluchtklasse boeken of we kijken naar een andere vertrekdatum.

 

Overige voorwaarden camperhuur

 

 • U krijgt twee volle gasflessen mee op het moment van vertrek. Deze dient u weer vol en onbeschadigd in te leveren.  U kunt dit afkopen voor het bedrag van  € 65,= per aangebroken en/of beschadigde gasfles welke u ter plaatse kunt voldoen.
 • Indien u de camper niet volgetankt inlevert wordt er € 20,= plus de kosten van de missende brandstof in rekening gebracht.
 • U dient het interieur van de camper bezemschoon achter te laten. U kunt de eindschoonmaak afkopen voor het bedrag van € 120,= welke u ter plaatse kunt voldoen.
 • U dient de cassette van het chemisch toilet aan boord te legen voordat u de camper inlevert. U kunt dit afkopen voor een bedrag van € 133,= welke u ter plaatse kunt voldoen.
 • De bestuurder van de auto dient minimaal 23 jaar te zijn en tenminste één jaar in het bezit te zijn van het rijbewijs.
 • De hoofdboeker dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard, welke getoond dient te worden tijdens de pick-up.
 • Het is niet toegestaan met deze campers op onverharde wegen en off-road te rijden

 

Bijkomende kosten per reserveringsnummer

 

 • Go North berekend geen reserveringskosten, per boeking wordt een bedrag van € 7,50 per reizigeraan bijdrage garantieregeling reisgelden GGTO berekend. Klik hier voor meer informatie over GGTO.
 • Eventuele kosten voor een reis- en/of annuleringsverzekering.

 

 

________________________________________________________________________________________________________________________

Type X10

(geschikt voor 2 volwassenen en 2 kleine kinderen)

 

Mercedes Benz Marco Polo

Brandstof: Diesel

Transmissie: Handgeschakeld

 

 • schoonwater tank
 • grijswater tank
 • hoogwaardige afwerking
 • elektrisch dak
 • elektrische zijdeur
 • automatische achterklep met afzonderlijk te openen achterraam
 • 1 x 10 kg gasfles
camperhuur IJsland, camper huren IJsland, rondreis IJsland, 4WD camper huren IJsland, Go North
camperhuur IJsland, camper huren IJsland, rondreis IJsland, 4WD camper huren IJsland, Go North

Tarieven per persoon bij 2-persoonsbezetting

Dagelijks vertrek in de periode

 

01-05 t/m 14-06-21

15-06 en 16-06-21

17-06 en 18-06-21

19-06 en 20-06-21

21-06 t/m 13-08-21

14-08 en 15-08-21

16-08 en 17-08-21

18-08 en 19-08-21

20-08 t/m 23-09-21

8 dagen

 

 

€ 1.180

€ 1.285

€ 1.390

€ 1.500

€ 1.550

€ 1.500

€ 1.390

€ 1.285

€ 1.180

Tarieven per persoon bij 2-persoonsbezetting

Dagelijks vertrek in de periode

 

01-05 t/m 07-06-21

08-06 en 09-06-21

10-06 en 11-06-21

12-06 en 13-06-21

14-06 en 15-06-21

16-06 en 17-06-21

18-06 en 19-06-21

20-06 t/m 07-08-21

08-08 en 09-08-21

10-08 en 11-08-21

12-08 en 13-08-21

14-08 en 15-08-21

16-08 en 17-08-21

18-08 en 19-08-21

20-08 t/m 16-09-21

15 dagen

 

 

€ 1.905

€ 2.000

€ 2.100

€ 2.195

€ 2.295

€ 2.395

€ 2.490

€ 2.590

€ 2.490

€ 2.395

€ 2.295

€ 2.195

€ 2.100

€ 2.000

€ 1.905

 

________________________________________________________________________________________________________________________

camperhuur IJsland, camper huren IJsland, rondreis IJsland, 4WD camper huren IJsland, Go North

Type X20

(geschikt voor 4 volwassenen)

 

 

Motor: 2,0 l, 115 PK (85 kW)

Brandstof: Diesel

Transmissie: Handgeschakeld

 

 • schoonwater tank
 • grijswater tank
 • TRUMA Gas verwarming
 • TRUMA Boiler
 • Koelkast (220V, 12V, Gas)
 • Dometic Cassette Toilet - te legen op campings en bepaalde benzinestations
 • 2 x 10 kg gasflessen

Tarieven per persoon

Dagelijks vertrek in de periode

 

01-05 t/m 14-06-21

15-06 en 16-06-21

17-06 en 18-06-21

19-06 en 20-06-21

21-06 t/m 13-08-21

14-08 en 15-08-21

16-08 en 17-08-21

18-08 en 19-08-21

20-08 t/m 23-09-21

8 dagen

bij 2 persoonsbezetting

 

€ 1.210

€ 1.320

€ 1.425

€ 1.535

€ 1.585

€ 1.535

€ 1.425

€ 1.320

€ 1.210

8 dagen

bij 3-persoonsbezetting

 

€ 918

€ 990

€ 1.059

€ 1.132

€ 1.165

€ 1.132

€ 1.059

€ 990

€ 918

8 dagen

bij 4-persoonsbezetting

 

€ 772

€ 825

€ 876

€ 930

€ 954

€ 930

€ 876

€ 825

€ 772

15 dagen

bij 2-persoonsbezetting

 

€ 1.965

€ 2.065

€ 2.165

€ 2.260

€ 2.360

€ 2.460

€ 2.555

€ 2.655

€ 2.555

€ 2.460

€ 2.360

€ 2.260

€ 2.165

€ 2.065

€ 1.965

 

Tarieven per persoon

Dagelijks vertrek in de periode

 

01-05 t/m 07-06-21

08-06 en 09-06-21

10-06 en 11-06-21

12-06 en 13-06-21

14-06 en 15-06-21

16-06 en 17-06-21

18-06 en 19-06-21

20-06 t/m 07-08-21

08-08 en 09-08-21

10-08 en 11-08-21

12-08 en 13-08-21

14-08 en 15-08-21

16-08 en 17-08-21

18-08 en 19-08-21

20-08 t/m 16-09-21

 

15 dagen

bij 3-persoonsbezetting

 

€ 1.422

€ 1.488

€ 1.554

€ 1.617

€ 1.683

€ 1.749

€ 1.812

€ 1.878

€ 1.880

€ 1.749

€ 1.683

€ 1.617

€ 1.554

€ 1.488

€ 1.422

15 dagen

bij 4-persoonsbezetting

 

€ 1.150

€ 1.199

€ 1.248

€ 1.295

€ 1.344

€ 1.393

€ 1.440

€ 1.489

€ 1.440

€ 1.393

€ 1.344

€ 1.295

€ 1.248

€ 1.199

€ 1.150

________________________________________________________________________________________________________________________

camperhuur IJsland, camper huren IJsland, rondreis IJsland, 4WD camper huren IJsland, Go North

Type X30

(geschikt voor 4 volwassenen)

 

 

Motor: 2,3 l, 130 PK (96 kW)

Brandstof: Diesel

Transmissie: Handgeschakeld

 

 • schoonwater tank
 • grijswater tank
 • TRUMA Gas verwarming
 • TRUMA Boiler
 • Koelkast (220V, 12V, Gas)
 • Dometic Cassette Toilet - te legen op campings en bepaalde benzinestations
 • 2 x 10 kg gasflessen

Tarieven per persoon

Dagelijks vertrek in de periode

 

01-05 t/m 14-06-21

15-06 en 16-06-21

17-06 en 18-06-21

19-06 en 20-06-21

21-06 t/m 13-08-21

14-08 en 15-08-21

16-08 en 17-08-21

18-08 en 19-08-21

20-08 t/m 23-09-21

8 dagen

bij 2-persoonsbezetting

 

€ 1.250

€ 1.360

€ 1.470

€ 1.580

€ 1.635

€ 1.580

€ 1.470

€ 1.360

€ 1.250

8 dagen

bij 3-persoonsbezetting

 

€ 944

€ 1.016

€ 1.089

€ 1.161

€ 1.198

€ 1.161

€ 1.089

€ 1.016

€ 944

8 dagen

bij 4-persoonsbezetting

 

€ 792

€ 845

€ 898

€ 952

€ 979

€ 952

€ 898

€ 845

€ 792

Tarieven (per persoon)

Dagelijks vertrek in de periode

 

01-05 t/m 07-06-21

08-06 en 09-06-21

10-06 en 11-06-21

12-06 en 13-06-21

14-06 en 15-06-21

16-06 en 17-06-21

18-06 en 19-06-21

20-06 t/m 07-08-21

08-08 en 09-08-21

10-08 en 11-08-21

12-08 en 13-08-21

14-08 en 15-08-21

16-08 en 17-08-21

18-08 en 19-08-21

20-08 t/m 16-09-21

15 dagen

bij 2-persoonsbezetting

 

€ 2.030

€ 2.130

€ 2.235

€ 2.340

€ 2.440

€ 2.540

€ 2.640

€ 2.745

€ 2.640

€ 2.540

€ 2.440

€ 2.340

€ 2.235

€ 2.130

€ 2.030

15 dagen

bij 3-persoonsbezetting

 

€ 1.465

€ 1.531

€ 1.600

€ 1.670

€ 1.736

€ 1.802

€ 1.868

€ 1.938

€ 1.868

€ 1.802

€ 1.736

€ 1.670

€ 1.600

€ 1.531

€ 1.465

15 dagen

bij 4-persoonsbezetting

 

€ 1.182

€ 1.231

€ 1.283

€ 1.334

€ 1.383

€ 1.433

€ 1.482

€ 1.534

€ 1.482

€ 1.433

€ 1.383

€ 1.334

€ 1.283

€ 1.231

€ 1.182

________________________________________________________________________________________________________________________

Extra opties

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Park Sleep Fly arrangement Hotel Schiphol

 

Voor een uitgerust en ontspannen begin van uw reis, reist u de dag voor vertrek al naar Schiphol voor ons Park Sleep Fly arrangement in het luxe Van der Valk Hotel Schiphol.

 

U verblijft in een één-, twee-, drie- of vierpersoons Deluxe kamer inclusief:

 • Gratis parkeren tot maximaal 31 dagen
 • Uitgebreid ontbijtbuffet (geserveerd van 05.00 tot 11.00 uur) of ontbijtpakket indien u voor 05.00u naar de luchthaven Schiphol reist
 • Gratis retour shuttle vervoer tussen het hotel de luchthaven van 05.00 tot 00.00.*
 • Gratis entree tot het binnenzwembad, het wellness center, fitness centrum en buiten sport- wandelpark
 • Gratis wifi

 

Tarieven per kamer inclusief bovengenoemde extra’s:

 

Eenpersoonskamer  vanaf € 129,=

Tweepersoonskamer  vanaf € 149,=

Driepersoonskamer  vanaf € 179,=

Vierpersoonskamer  vanaf € 209,=

 

* Indien u naar Schiphol reist van 00.00u tot 05.00u wordt er een toeslag gerekend van € 20,= per kamer tot maximaal 4 personen.

 

De prijzen zijn op basis van beschikbaarheid

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________