Avontuurlijk IJsland, 9 dagen

klik hier of scroll naar beneden om deze reis te ontdekken

Enkele hoogtepunten van deze reis

de Golden Circle van IJsland

ongekende geothermische gebieden

het ijsbergmeer Jökulsárlón

het ruige binnenland van IJsland

Landmannalaugar, Kerlingerfjöll, Myvatn

watervallen, geisers en gletsjers

 9 dagen, incl. vlucht en 4WD-huurauto vanaf

€ 1.235,= p.p.

bij 4 personen

Reisinformatie

Van dag tot dag

Verblijf

Excursies

Extra opties

Prijsoverzicht

Reserverings
aanvraag

Ontdek het hoog- een laagland van IJsland

U begint uw rondreis op het internationale vliegveld van Reykjavik. Via de woeste zuidkant van IJsland en langs tal van natuurwonderen als Þingvellir, Geysir en Gullfoss trekt u over de 4WD-route Kjölur door het wonderschone, ruige hoogland van IJsland. In dit onbewoonde gebied ziet u grote gletsjers, gletsjermeren, geothermische gebieden en kunt u onvergetelijke wandelingen maken door het mystieke ryolietgebergte Kjerlingerfjöll.  U vervolgt uw reis door het noorden van IJsland langs wonderschone watervallen en het ongeëvenaarde Myvatnmeer en diens geothermische omgeving. Via het oogstrelende oosten bereikt u het ijsbergmeer Jökulsárlón en het Skaftafell Nationaal Park. U reist vervolgens over beeldschone 4WD-routes door onvoorstelbare landschappen naar het kleurrijke Landmannalaugar. U sluit uw reis af in de meest noordelijke hoofdstad ter wereld, Reykjavik. Een onvergetelijke reis langs ontelbaar veel hoogtepunten. Iedere dag weer zult u versteld staan van de ontdekkingen.

 

In verband met de openingsperiode van de bergwegen in het binnenland van IJsland is deze reis alleen mogelijk in de periode van 15 juni 2020 t/m 30 september 2020

 

Tijdens uw rondreis op IJsland wordt u een tablet in bruikleen verstrekt. De tablet bevat een app met informatie over talloze bezienswaardigheden, historische hotspots en services onderweg, veiligheidshandleidingen, apps van het IJslands Meteorologisch Instituut en het IJslandlandse wegeninstituut, handige informatie over uw boeking inclusief gedetailleerde beschrijvingen over uw verblijfsadressen en GPS-routes naar uw verblijfsadressen, een overzicht van uw reis op kaart en een gedetailleerde reisboek (PDF-bestand) in het Nederlands. Zo beleeft u IJsland optimaal!

 

Vanzelfsprekend kunt u deze geweldige reis aanpassen aan uw eigen reistempo.  Wilt u langer van IJsland genieten? Laat het ons dan gerust weten, wij helpen u graag met het verlengen van uw reis bij één of meerdere verblijfsadressen zodat u IJsland nog intenser beleeft.

________________________________________________________________________________________________________________________

Dag 1. Velkomin til Íslands, welkom op IJsland!

 

Na een comfortabele rechtstreekse vlucht van ca. 3 uur landt u op de internationale luchthaven van Reykjavik Keflavik.  U neemt uw 4WD-huurauto in ontvangst en uw IJsland-avontuur kan beginnen! U rijdt langs de spectaculaire zuidkust van de Reykjanes-peninsula voor uw eerste overnachting in het charmante dorpje Hveragerði. Het dorpje is één van de weinige plaatsen ter wereld welke direct op een geothermisch gebied gebouwd is. Het dorpje wordt vaak bloemendorp genoemd vanwege de bloemen die in de kassen worden gekweekt welke door het hete water van lokale bronnen worden verwarmd. U kunt onderweg naar Hveragerði een bezoek brengen aan de vernieuwde Blue Lagoon om te ontspannen in het geothermische warme water, korte wandelingen maken of één van de vele vogelrotsen en kliffen bezoeken. Uw eerste nacht hier op IJsland zal hoe dan ook speciaal zijn. Door de middernachtzon wordt het hier niet of nauwelijks donker.

 

Rijafstand: ca. 105 km

Dag 2. De Golden Circle

 

Een dag vol natuurfenomenen staat vandaag op het programma. De eerste letterlijke hotspot zijn de warme bronnen bij Hveragerði. Hierna reist u door naar het buitengewone Þingvellir Nationaal Park. Þingvellir de plek waar de Euraziatische en Amerikaanse tektonische platen uit elkaar drijven. U kunt er aan een bijzondere excursie deelnemen, namelijk snorkelen in het kraakheldere water tussen de tektonische platen. Þingvellir ligt aan het grootste meer van IJsland en is omgeven door lage bergen die vaak tot aan de zomer bedekt zijn met sneeuw. Het park is tevens de plek waar in vroegere tijden het IJslandse parlement samen kwam. Omdat dit zo’n bijzondere plek is, is het park opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. De volgende stop is Geysir, waar wederom een reeks van natuurwonderen wacht. In dit hete, geothermische gebied zorgen de krachten van moeder natuur voor een imponerend schouwspel. Er is een enorme variëteit aan hete bronnen en borrelende poelen te vinden. Ook ligt hier de geiser Strokkur die om de vijf minuten een waterstraal van zo’n 30 meter spuwt. Als laatste wacht de machtige Gullfoss (Gouden waterval). Deze dubbele waterval stort zich met oorverdovend lawaai 32 m omlaag in een 2,5 km lang ravijn.  U verblijft vannacht in de regio van de Golden Cirkel.

 

Rijafstand: ca 240 km

Dag 3. Door het woeste binnenland naar het noorden

 

De weg welke u vandaag door het ruige binnenland rijdt heeft een ongekende aantrekkingskracht. De route voert door de laatste echte wildernis van Europa; het hoogland van IJsland. U rijdt over de zogenaamde Kjölur-route. Snel wordt duidelijk dat dit oude ruiterpad eeuwenlang alleen te paard te doorkruisen was. Bij helder weer heeft u fascinerende uitzichten op de gletsjers Langjokull aan de westkant en Hofsjokull aan de oostkant. U passeert een aantal zeer spectaculaire gebieden. Kerlingerfjöll bijvoorbeeld is een okerkleurig, met sneeuw bedekt, ryoliet bergmassief waar u onvoorstelbare wandelingen kunt maken over prachtige bergtoppen en langs geothermische gebieden. Stop ook zeker bij Hveravellir, gelegen tussen de twee gletsjers. Het is een groot, kleurrijk hete bronnen gebied waar naast kokende bronnen ook een geothermisch bad is. Hier kunt u in een ware oase genieten “in the middle of nowhere” van de adembenemende omgeving. De thermale activiteit is zo sterk in dit gebied, dat u ook in het nabijgelegen lavaveld op veel plekken stoom uit de grond ziet komen. Na een verkwikkend bad, vervolgt u uw reis richting de bewoonde wereld. De weg komt uit in de fascinerende omgeving van Skagafjörður, bekend om het fokken van de IJslandse paarden. U verblijft vannacht in het noorden van IJsland.

 

Rijafstand: ca. 230 km

Dag 4. De betoverende wereld van Myvatn

 

Vandaag reist u door de fraaie landschappen met soms hoge bergen naar de noordelijke plaats Akureyri, die met 17.000 inwoners een ware metropool is en de hoofdstad van het Noorden wordt genoemd. Verken het stadje en bezoek de kerk, de vele musea of het thermisch verwarmde zwembad. Na uw bezoek vervolgt u uw weg op weg naar de fonkelende Godafoss waterval (Godenwaterval), één van de grotere watervallen van IJsland. Het water van de Skjálfandafljót rivier valt hier over een breedte van 30 meter 12 meter naar beneden. Na uw bezoek aan de waterval reist u verder naar de wondere wereld van Myvatn. Verken de paradijselijke omgeving van het meer. Maak (korte) wandelingen langs de pseudokraters van Skútustaðagigar,  door het sprookjesachtige Höfði, de hoge grillige vulkanische pilaren bij Dimmuborgir, de dreigende zwarte ringvormige explosiekrater Hverfell, de zwarte nog rokende lavavelden van Leirhnjúkur met zwavelbronnen en modderpoelen en naar de ondergrondse warmwaterbronnen van Grjótagjá. Naast al dit natuurgeweld is Myvatn een paradijs voor vogelliefhebbers. Het meer is het leefgebied van talloze watervogels zoals IJslandse brilduikers en zwarte zee-eenden. Als u heerlijk wilt ontspannen kunt u naar de natuurlijke thermale baden Jarðböðin, net buiten Myvatn. U verblijft vannacht in de regio rond het Myvatn-meer.

 

Rijafstand: ca. 190 km

Dag 5.  Walvissen, vogels en overdonderende watervallen

 

Vandaag gaat u het prachtige Tjörnes Schiereiland verkennen. Voor een optionele walvissafari rijdt u naar Husavik met haar pittoreske haventje. Vele walvisachtigen  zoals bultruggen, dwergvinvissen, orka’s, dolfijnen, vinvissen en bruinvissen komen hier voor de kust voor. De kans om een walvis te spotten wordt geschat op 99 procent. Vervolgens kunt u een tussenstop maken bij de vuurtoren van Voladalstorfa. Hier nestelen grote kolonies papegaaiduikers die u van dichtbij kunt zien! Wees voorzichtig op uw wandeling naar de vuurtoren langs de duizelingwekkende kliffen en geniet van de prachtig uitzichten op de Noordelijke IJszee.

U vervolgt uw weg naar het Jökulsárgljúfur (gletsjerrivierkloof). Hier stroomt de woeste gletsjerrivier Jökulsá á Fjöllum die haar oorsprong vindt in de Vatnajökull gletsjer, de grootste gletsjer van Europa. Bezoek de imposante kloof Ásbyrgi, één van de meest geliefde parels uit de IJslandse natuur. Na deze stop volgen de watervallen elkaar in rap tempo op. De één nog spectaculairder dan de andere. Zoals de modderige waterval Hafragilsfoss bij de roodgekleurde Randarhólar kraters, de majestueuze Selfoss en de ontzagwekkende Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa. U kunt de nevel van het opspattende water al van ver zien. Na al dit geweld vervolgt u uw weg naar Egilsstaðir waar u vannacht in het stadje of diens omgeving verblijft.

 

Rijafstand: ca. 320 km

Dag 6. Bomen, passen en fjorden

 

Vandaag vertrekt u in zuidelijke richting langs het prachtig gelegen Lagarflot meer. Net als Loch Ness heeft ook dit meer haar eigen monster: Lagarfljótsormurinn, een slangachtig monster dat al sinds de 14e eeuw voorkomt in verhalen. De setting van dit meer is spectaculair te noemen: Unieke rotsformaties en prachtige watervallen vormen het decor van dit 112 meter diepe meer. Als u uw weg langs het meer vervolgt komt u in Hallormstadur bij het grootste loofbos van IJsland, aangeplant in 1903. In een land met weinig bomen is het een hele belevenis om een boom van 20 meter hoog te zien! In dit voor IJsland grote bos zijn mooie wandelroutes uitgezet. Eén van deze routes leidt naar de Lambafoss waterval. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan het bomenmuseum dat zich hier bevindt. Voor een kijkje in de IJslandse geschiedenis kunt u een bezoek brengen aan het Icelandic Wilderness Center, prachtig gelegen aan de rand van noord-europa’s  grootste wildernis. U vindt hier verschillende tentoonstellingen die u laten zien hoe hard het leven was in de IJslandse wildernis.

Voor een plek met geschiedenis, cultuur en heerlijk lokaal eten, kunt u een stop maken bij het Skriduklaustur aan de westoever van het Lagarflot meer. Op deze plek stond in de 15e en 16e eeuw een klooster. In de jaren 30 van de vorige eeuw werd het huidige gebouw door de IJslandse schrijver Gunnar Gunnarsson gebouwd. Tegenwoordig doet het bijzondere gebouw dienst als onderwijsinstelling en museum en kunt u er heerlijk eten. Tevens kunt u de opgravingen van het vroegere klooster bezoeken. Met een volle maag gaat u op weg naar de kust waar u zult overnachten in of rond het havenplaatsje Höfn, wat u uitspreekt als "Hub". Dit stadje staat bekend als het kreeftenstadje van IJsland. U bereikt Höfn via onder andere de Öxi pas, een goed onderhouden gravelweg, die u letterlijk over de berg leidt: u daalt via haarspeldbochten, langs diepe kloven met dalingspercentages van soms 17%, van 500 meter tot op zeeniveau. Vlakbij Höfn rijdt u over de Almannaskardpas. Hier heeft u bij mooi weer een fantastisch uitzicht op de Vatnajökull gletsjer aan de ene kant en het kustgebied aan de andere kant.

 

Rijafstand: ca. 300 km

Dag 7. Het Jökulsárlón ijsbergmeer en Skaftafell

 

U vervolgt uw reis vandaag langs de rand van de enorme gletsjer Vatnajökull die zo'n 8% van de totale landoppervlakte van IJsland beslaat. Het is zeker aan te raden om een boottocht over het ijsbergmeer Jökulsárlón te maken. U kunt tijdens de boottocht schitterende foto’s maken van dit, ook voor speelfilmregisseurs, tot de verbeelding sprekende decor.  Breng daarna een bezoek aan het Skaftafell Nationaal Park en maak prachtige wandelingen. U kunt er zelfs, onder begeleiding, een gletsjerwandeling maken. Vogelliefhebbers kunnen op een platte kar achter een tractor mee naar het ingólfshöfði natuurreservaat waar jaarlijks duizenden vogels, waaronder papegaaiduikers en grote jagers, broeden. U komt aan in het plaatsje Kirkjubaejarklaustur, gelegen in een groene oase aan de rand van fraaie bergformaties. U verblijft vannacht in of rond het plaatsje Kirkjubaejarklaustur.

 

Rijafstand: ca. 205 km

Dag 8.  Van de ene verbazing in de andere

 

Vandaag gaat de reis verder over de Fjallabaksleid, een deel van de oude Landmannalaugur route. Deze weg is alleen geschikt voor 4WD voertuigen. Op weg naar Landmannalaugur zult u  meerdere keren met uw auto een rivier moeten oversteken zonder dat er een brug aanwezig is. Maak zeker een tussenstop bij de imposante vuurkloof Eldgjá en bewonder daar de dubbele waterval  Ófærufoss. Landmannalaugur is een prachtig gebied waar u kunt genieten van de geel, rood, bruin en grijsgroen gekleurde ryolietbergen. Er zijn verschillende goed aangegeven wandelingen te maken. Vergeet niet een foto van uzelf te laten maken als u in het warme water van de beek in Landmannalaugar ligt te genieten! Later op de dag kunt u (bij mooi weer) genieten van het uitzicht op de 1491 meter hoge vulkaan Hekla. Deze beruchte vulkaan is IJslands meest actieve vulkaan. Voordat u terugrijdt naar Reijkjavik moet u zeker stoppen in de Thorsardalur vallei. Een prachtige, groene vallei, gevormd door de verschillende uitbarstingen van de Hekla. U kunt in dit betoverende decor mooie, korte wandelingen maken naar prachtige watervallen als Hjálparfoss, Gjáin en Háifoss.

U kunt ook besluiten om de ringweg te blijven volgen in plaats van de hierboven beschreven route. U rijdt in dat geval langs de spectaculaire zuidkust. Via het enorme Eldhraun lava-veld reist u door naar zwarte zandstranden rond het plaatsje Vik. U vervolgt uw weg langs Dyrhólaey, een in zee lopende kaap met een groot gat er in, vanwege de vele broedende vogels is deze kaap afgesloten van mei t/m 23 juni, de gletsjers Mýrdalsjökull en Eyjafjallajökull. Hoewel deze reis vele hoogtepunten kent, zijn er vandaag ook nog een paar: de watervallen Skógafoss, Seljalandsfoss (waar u achter langs kunt lopen) en Gljúfrafoss zijn absoluut de moeite waard. Terwijl u uw weg vervolgt naar Reykjavik heeft u ook vanaf deze route bij helder weer uitzicht op de beruchte Hekla, één van de meest actieve vulkanen op IJsland.

 

Rijafstand: ca. 240 km

Dag 9. Het einde van een fascinerende reis

 

Nadat u voor de laatste maal bent aangeschoven voor het ontbijt rijdt u uw 4WD huurauto terug naar het vliegveld om in te checken voor uw vlucht naar Nederland. Er is een einde gekomen aan een fantastische IJsland-beleving!

 

Rijafstand: Reykjavik - vliegveld Keflavik   ca. 50 km | 40 min. rijden

vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland
vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland
vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland
vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland
vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland
vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland
vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland

Uw verblijf tijdens uw reis

De keuze is aan u!

 

Go North biedt verschillende soorten categorieën accommodaties aan tijdens deze rondreis. Op deze manier kunt u in uw eigen stijl een passende IJsland-ervaring creëren.

 

Quality

Bij dit type accommodatie verblijft u in de meest comfortabele accommodaties die elke streek te bieden heeft. U verblijft in hotels en pensions van uitstekende kwaliteit met een eigen badkamer op uw kamer. Tijdens uw laatste nacht in Reykjavik verblijft u in een viersterrenhotel.

 

Comfort

Tijdens onze comfort rondreizen op IJsland reist u zonder zorgen, met een verblijf in accommodaties met eigen faciliteiten passend binnen uw budget. U verblijft in een combinatie van standaard hotels, boerderijen en pensions. Uw laatste nacht bent u te gast in een driesterrenhotel in Reykjavik.

 

Budget

Door te kiezen voor de budget variant bespaart u aanzienlijk op uw kosten voor de overnachtingen. U verblijft in accommodaties met gedeelde faciliteiten in  een combinatie van basic hotels, boerderijen en pensions. Alle kamers hebben opgemaakte bedden en sommige kamers hebben wastafels. Douches en toiletten deelt u met de andere gasten op de gang. De eerste nacht tijdens alle budget reizen van Go North naar IJsland verblijft u in een accommodatie met eigen faciliteiten in het plaatsje Hveragerði.

 

We proberen u zoveel mogelijk op de meest gunstigste plekken in de mooiste gebieden te laten overnachten. Maar in de populaire regio’s van IJsland is de vraag naar verblijfsadressen vele malen groter dan het aanbod. Hierdoor overnacht u soms wat verder van bepaalde bezienswaardigheden af. In het dunbevolkte IJsland zijn de verblijfsadressen bovendien niet altijd even mooi verspreid, waardoor u de ene dag meer zult rijden dan de andere dag.

 

vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland
vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland

Excursies

Onderstaand ziet u een overzicht van extra georganiseerde excursies die ter plaatse tijdens deze reis als optioneel worden aangeboden. Dit overzicht geeft alle optionele excursies weer die specifiek gedurende deze reis boekbaar zijn. Deze optionele excursies geven u ter plaatse de mogelijkheid om naast uw geboekte reis nog meer unieke activiteiten te beleven. Om teleurstellingen ter plaatse te voorkomen kunt u de walvissafari vooraf bij Go North reserveren.

 

Het kan zijn dat u voor bepaalde optionele activiteiten een verzekering met extra wintersport/bijzondere sporten dekking nodig heeft. Informeert u goed bij uw reisverzekeraar of u voldoende verzekerd bent voor de activiteiten die u wilt gaan ondernemen.

 

Entree Blue Lagoon (dag 1)

 

Geniet van de ontspanning in de wereldberoemde Blue Lagoon, een uniek natuurlijk bad van mineraalrijk geothermisch water gesitueerd in het midden van een enorm lavaveld in de pure wildernis van IJsland. Het water van de Blue Lagoon is bekend vanwege haar bijzondere eigenschappen en het gunstige effect op de huid en trekt bezoekers uit de hele wereld op zoek naar de gezondheid, ontspanning en een exotische ervaring.

 

Tarief per persoon vanaf € 54,=

Tarief per kind t/m 13 jaar gratis

 

Inclusief: entree, gebruik handdoek, eerste (non alcoholische) drankje naar keuze en moddermasker.

 

De Blue Lagoon hanteert zogenaamde dynamische prijzen. Dit houdt in dat naarmate er meer entreebewijzen zijn verkocht de prijzen voor de overige nog beschikbare entreebewijzen zullen stijgen.

Bleu Lagoon, vakantie IJsland, Go North, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, actief, actieve reis IJsland, activiteiten IJsland,

Snorkelen tussen de tektonische platen (dag 2)

 

Bekend van t.v.: snorkel tussen de Amerikaanse en Euraziatische continenten! Silfra is de breuk in het Þingvellir Nationaal Park in IJsland gevuld met zoet water. Het is de breuk tussen de Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen en breidt ongeveer met 2 cm per jaar verder uit. De helderheid van het water, de zichtbaarheid in Silfra is meer dan 100 meter, is ongelooflijk. Snorkel door deze fascinerende verzonken wereld van lavasteen, zand en algen en verbaas u over de fantastische kleurschakeringen. Absoluut één van de meest unieke belevenissen op IJsland. Inclusief gids en alle benodigde materialen en wetsuit.

 

Prijs per persoon  € 134,=

duur ca. 3 u.

Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 14 jaar

snorkelen IJsland, snorkelen Thingvelllir, excursies IJsland, activiteiten IJsland, Go North, Silfra, snorkelen Þingvellir

Entree Myvatn Nature Baths (dag 4)

 

Net als de Blue Lagoon bevat het natuurlijk bad van Myvatn Nature Baths  mineraalrijk geothermisch water. Het complex is gesitueerd in een lavaveld in de wildernis van Noord-IJsland met uitzicht over de omgeving van Myvatn. Het water heeft  bijzondere eigenschappen en een gunstig effect op de huid. Heerlijk voor als u op zoek bent naar ontspanning en een exotische ervaring in een turbulente omgeving. Myvatn Nature Baths wordt een stuk minder bezocht dan de Blue Lagoon maar de beleving is hetzelfde!

 

Prijs per volwassene vanaf € 41,=

Prijs per kind 12 t/m 15 jaar vanaf  € 19,=

Toegang kinderen jonger dan 12 gratis

 

De Myvatn Nature Baths hanteert zogenaamde dynamische prijzen. Dit houdt in dat naarmate er meer entreebewijzen zijn verkocht de prijzen voor de overige nog beschikbare entreebewijzen zullen stijgen.

 

dagtocht Askja, Askja calera, Askja vulkaan, vakantie op Ijsland, vakantie Ijsland, Go North, rondreis Ijsland

Walvissafari per RIB-boot (dag 5)

 

Vanuit de plaats Husavik, de walvishoofdstad van Europa, kunt u per RIB-boot mee om walvissen te spotten. Gehesen in een comfortabele warme thermo-overall stapt u aan boord van de snelle boot. U bent zeer flexibel en kunt in korte tijd een groot gebied bestrijken. Zodoende heeft u kans om nog meer walvisachtigen zoals bultruggen, dwergvinvissen, orka’s, dolfijnen, vinvissen en bruinvissen te zien. De kans om een walvis te spotten wordt geschat op 99 procent. U bezoekt ook een papegaaiduiker-eiland waar vele duizenden papegaaiduikers broeden en in de wateren rondom het eiland vissen. Bij terugkomst wacht u nog een kleine verrassing van de lokale wijnmaker.

Er geldt een maximum van 12 personen voor deze safari.

 

Prijs per volwassene  € 139,=,

Prijs per kind (7 t/m 12 jaar)  € 95,=

duur ca. 2.30 u.

Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 7 jaar

Walvissafari per kotter (dag 5)

 

De traditionele walvissafari in Husavik gaat per kotter. Een uniek avontuur op zee. U bekijkt de wonderen van de natuur in de prachtige omgeving van de Skjálfandibaai. Warme chocolademelk en een IJslands lekkernij worden aan boord geserveerd terwijl u de zee afspeurt naar walvissen. Uiteraard is er een gespecialiseerde gids aan boord die u alle informatie verschaft over deze reusachtige dieren. Indien gewenst kunt u een warme overall of regenkleding in bruikleen verstrekt krijgen tijdens de safari.

 

Prijs per volwassene  € 77,=,

Prijs per kind (7 t/m 15 jaar)  € 33,=

Prijs per kind jonger dan 7 jaar gratis

duur ca. 3 u.

Gletsjerwandelen Skaftafell (dag 7)

 

Na een busrit van circa 15 minuten komt u aan bij de gletsjertong Fallijökull, waar uw activiteit begint. Geniet van een korte wandeling langs de gletsjervallei en leer alles over de unieke kenmerken van Falljökull- en Virkisjökullgletsjer en hun omgeving. Bindt dan uw stijgijzers onder en wandel over de ijzige, maar gemakkelijk bereikbare gletsjerhellingen. Bewonder onderweg de betoverende ijsformaties en -kloven, leer over hoe ze gevormd worden en hoe de gletsjer zichzelf continu hervormt. U wandelt naar een ontzagwekkende ijs-val en ziet van dichtbij hoe het duizenden jaren oude  ijs vanuit de bergtop honderden meters naar beneden kruipt  en in slow motion naar de oceaan beweegt.  Inclusief Engelstalige gids en alle uitrusting.

 

Prijs per volwassene  € 81,=

Prijs per kind 10 t/m 15 jaar  € 41,=

duur ca. 3 u.

Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 10 jaar

gletsjerwandelen IJsland, Go North, gletsjer vandelen, vakantie IJsland, rondreis, rndreis IJsland

Boottocht over glaciale lagune Jökulsárlón (dag 7)

 

Cruise langs kleine en grote ijsbergen in een amfibievoertuig. Krijg een heel ander inzicht van de glaciale lagune Jökulsárlón die aan de voet van de gletsjer Vatnajökull, de grootste van Europa, ligt. Onderweg krijgt u meer informatie over de lagune, de geologie en andere interessante feiten. Vervolgens krijgt u  een voorproefje van ijs dat meer dan 1000 jaar oud is. Als u geluk hebt ziet u misschien zelfs een aantal zeehonden. De tour duurt ongeveer 40 minuten en wordt begeleid door een Engelssprekende gids.

 

Prijs per volwassene  € 44,=

Prijs per kind 6 t/m 12 jaar  € 23,=

duur ca. 40 min.

Kinderen jonger dan 6 jaar gratis

Jökulsárlón, Jokulsarlon, boottocht Jökulsárlón, boottocht Jokulsarlon, Go north, op vakantie naar Ijsland, vakantie IJsland,

Extra opties

Park Sleep Fly arrangement Hotel Schiphol

 

Voor een uitgerust en ontspannen begin van uw reis, reist u de dag voor vertrek al naar Schiphol voor ons Park Sleep Fly arrangement in het luxe Van der Valk Hotel Schiphol.

 

U verblijft in een één-, twee-, drie- of vierpersoons Deluxe kamer inclusief:

 • Gratis parkeren tot maximaal 31 dagen
 • Uitgebreid ontbijtbuffet (geserveerd van 05.00 tot 11.00 uur) of ontbijtpakket indien u voor 05.00u naar de luchthaven Schiphol reist
 • Gratis retour shuttle vervoer tussen het hotel de luchthaven van 05.00 tot 00.00.*
 • Gratis entree tot het binnenzwembad, het wellness center, fitness centrum en buiten sport- wandelpark
 • Gratis wifi

 

Tarieven per kamer inclusief bovengenoemde extra’s:

 

Eenpersoonskamer  vanaf € 129,=

Tweepersoonskamer  vanaf € 149,=

Driepersoonskamer  vanaf € 179,=

Vierpersoonskamer  vanaf € 209,=

 

* Indien u naar Schiphol reist van 00.00u tot 05.00u wordt er een toeslag gerekend van € 20,= per kamer tot maximaal 4 personen.

 

De prijzen zijn op basis van beschikbaarheid

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Prijsoverzicht en vertrekdata

Bij de reissom inbegrepen zijn:

 

 • Retourvlucht Amsterdam Schiphol* - Keflavik International Airport met Icelandair inclusief:
  • maximaal 23 kg ruimbagage per persoon
  • maximaal 10 kg handbagage per persoon
  • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • 8 overnachtingen in de door u gewenste verblijfscategorie op basis van logies en ontbijt
 • 8 etmalen 4WD-huurauto in de door u gewenste klasse inclusief:
  • alle lokale belastingen
  • onbeperkt aantal kilometers
  • basis verzekering CDW
  • gratis 2e bestuurder
  • GPS-systeem
  • Pick up en drop off van huurauto op Keflavik International Airport
  • 24/7 road assistance
  • Brandstof kortingskaart
 • Bruikleen tablet met reis-app

 

Bij boeking ontvangt u extra van Go North:

 

 • Gratis uitgebreide reisgids over IJsland
 • Gratis gedetailleerde wegenkaart van IJsland (schaal 1 : 500.000)
 • Uitgebreide reisinformatie en persoonlijke tips van Go North

 

* Vliegt u liever vanaf de luchthaven Brussels Aiport? Laat het ons dan weten, we maken graag voor u een persoonlijke prijsopgave.

9 dagen incl. vlucht en 4WD-huurauto vanaf

€ 1.235,= p.p.

bij 4 personen

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tarieven

Dagelijks vertrek in de periodes: 15 juni t/m 24 juni 2021 en 27 augustus t/m 15 september 2021:

Eerder vertrek niet mogelijk. Tarieven voor meer dan 4 personen op aanvraag.

Type

accommodatie

Budget

Comfort

Quality

Prijs p.p.

 

Huurauto cat. 5.0

Huurauto cat. 5.1

Huurauto cat. 7.1

Huurauto cat. 9.9

Bij 2 pers.

 

€ 1.450

€ 1.480

€ 1.700

€ 1.665

Bij 3 pers.

 

€ 1.402

€ 1.422

€ 1.569

€ 1.546

Bij 4 pers.

 

€ 1.235

€ 1.250

€ 1.360

€ 1.343

Bij 2 pers.

 

€ 1.645

€ 1.675

€ 1.895

€ 1.855

Bij 3 pers.

 

€ 1.697

€ 1.717

€ 1.864

€ 1.836

Bij 4 pers.

 

€ 1.430

€ 1.444

€ 1.555

€ 1.534

Bij 2 pers.

 

€ 1.800

€ 1.830

€ 2.050

€ 2.015

Bij 3 pers.

 

€ 1.919

€ 1.938

€ 2.086

€ 2.063

Bij 4 pers.

 

€ 1.586

€ 1.600

€ 1.710

€ 1.693

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Dagelijks vertrek in de periode: 25 juni t/m 26 augustus 2021:

Tarieven voor meer dan 4 personen op aanvraag.

Type

accommodatie

Budget

Comfort

Quality

Prijs p.p.

 

Huurauto cat. 5.0

Huurauto cat. 5.1

Huurauto cat. 7.1

Huurauto cat. 9.9

Bij 2 pers.

 

€ 1.675

€ 1.710

€ 2.030

€ 1.995

Bij 3 pers.

 

€ 1.552

€ 1.575

€ 1.788

€ 1.766

Bij 4 pers.

 

€ 1.348

€ 1.365

€ 1.525

€ 1.508

Bij 2 pers.

 

€ 1.870

€ 1.905

€ 2.225

€ 2.185

Bij 3 pers.

 

€ 1.843

€ 1.866

€ 2.078

€ 2.052

Bij 4 pers.

 

€ 1.543

€ 1.560

€ 1.719

€ 1.699

Bij 2 pers.

 

€ 2.025

€ 2.060

€ 2.380

€ 2.345

Bij 3 pers.

 

€ 2.069

€ 2.092

€ 2.305

€ 2.283

Bij 4 pers.

 

€ 1.698

€ 1.715

€ 1.875

€ 1.859

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Uw vluchten

 

Uw vluchten worden uitgevoerd door de gerenommeerde luchtvaartmaatschappij Icelandair. De hierboven tarieven zijn op basis van de laagst geprijsde vluchtklasse. De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende vervoersklassen. Vaak is er uitsluitend sprake van een prijsverschil tussen verschillende klassen en is er geen verschil in beenruimte en/of verzorging. Na ontvangst van uw reserveringsaanvraag controleren wij de beschikbaarheid van de vluchtklasse. Mocht de gewenste vluchtklasse niet meer beschikbaar zijn, dan nemen wij direct contact met u op voor overleg. Tegen een toeslag kunt u dan eventueel een hogere vluchtklasse boeken of we kijken naar een andere vertrekdatum.

 

Uw verblijf op IJsland

 

Op IJsland werkt Go North met 3 verschillende types accommodatie zodat u de vrijheid heeft het type te selecteren dat bij u past. Bij het type luxury verblijft u in de meest comfortabele verblijfsadressen met eigen sanitaire voorzieningen op uw kamer. Bij het type comfort verblijft u in standaard verblijfsadressen met eigen sanitaire voorzieningen op uw kamer. Bij het type budget verblijft u in basic accommodaties en deelt u de sanitaire voorzieningen met de overige gasten, behalve de eerste nacht. U verblijft bij alle types accommodaties op basis van logies en ontbijt. Kwaliteit is een belangrijke factor voor Go North. Bij het samenstellen van onze reizen selecteren  we accommodaties op basis van locatie, service en een goede prijs/kwaliteit verhouding.

 

Tablet met reis-app

 

Tijdens uw rondreis op IJsland wordt u een tablet in bruikleen verstrekt. De tablet bevat een app met informatie over talloze bezienswaardigheden, historische hotspots en services onderweg, veiligheidshandleidingen, apps van het IJslands Meteorologisch Instituut en het IJslandlandse wegeninstituut, handige informatie over uw boeking inclusief gedetailleerde beschrijvingen over uw verblijfsadressen en GPS-routes naar uw verblijfsadressen, een overzicht van uw reis op kaart en een gedetailleerde reisboek (PDF-bestand) in het Nederlands.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Uw huurauto:

 

Onderstaand vindt u een overzicht met beschikbare (4WD) huurauto's:

Type:

 

Categorie 5.0

Categorie 5.1

Categorie 7.1

Categorie 9.9

Soort auto:

 

Toyota RAV4 4WD of gelijkwaardig

Toyota RAV4 4WD of gelijkwaardig

Toyota Landcruiser GX 4WD of gelijkwaardig

VW Caravelle 4XD of gelijkwaardig

Transmissie:

 

Handgeschakeld

Automaat

Automaat

Handgeschakeld

Aantal personen:

 

5

5

5

9

Aantal koffers:

 

3

3

4

9

Bij uw huurauto zijn inbegrepen:

 

 • 8 etmalen autohuur in de door u gewenste categorie, inclusief:
  • alle lokale belastingen
  • onbeperkt aantal kilometers
  • basis verzekering CDW* met eigen risico van
  • gratis 2e bestuurder
  • GPS-systeem
  • Pick up en drop off van huurauto op de luchthaven Reykjavik-Keflavik
  • 24/7 road assistance
  • Pick-up en drop-off op de luchthaven Reykjavik-Keflavik
  • Brandstof kortingskaart

 

Bij uw huurauto zijn niet inbegrepen:

 

 • Brandstof (u krijgt uw huurauto met een volle tank brandstof mee en dient deze ook weer volgetankt in te leveren)
 • Afkoop eigen risico CDW € 5,50 per dag*
 • Kinderzitje (0 - 13 kg) € 27,= voor de gehele huurperiode
 • Kinderzitje ( 9 - 25 kg) € 11,= voor de gehele huurperiode

 

* LET OP! De volgende schades vallen buiten alle verzekeringen en zijn altijd voor uw eigen risico: schade veroorzaakt tijdens het doorkruisen van waterwegen, schade veroorzaakt door dieren, schade veroorzaakt door het rijden op onverharde wegen aan de versnellingsbak en het chassis,  schade veroorzaakt door roekeloos rijden, rijden onder invloed en/of off-road rijden en schade aan banden, wielen, vering, accu's en radioapparatuur.

 

Een bestuurder van de huurauto dient tenminste één jaar in het bezit zijn van een geldig Nederlands, Belgisch of EU-rijbewijs. De minimum leeftijd voor het huren van een 4WD-huurauto is 23 jaar. De hoofdbestuurder van de huurauto dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard, welke getoond dient te worden tijdens de pick-up.

 

Kinderzitjes kunnen ter plaatse geregeld en betaald worden. De afkoop van het eigen risico adviseren wij u om vooraf via Go North te regelen. Ter plaatse betaalt u veel meer.

 

Indien u de auto niet volgetankt inlevert wordt er € 20,= plus de kosten van de missende brandstof in rekening gebracht.

 

 

Bijkomende kosten per reserveringsnummer

 

Afkoop eigen risico CDW

 

Tijdens uw rondreis op IJsland is uw huurauto standaard verzekerd voor schade veroorzaakt aan de auto. Deze verzekering wordt CDW (Car Damage Waiver) genoemd. Er geldt een eigen risico van 195.000 ISK tot 360.000 ISK (afhankelijk van het type auto dat u huurt) voor deze verzekering. Het bedrag van het geldende eigen risico is voor € 5,50 per kalenderdag volledig af te kopen. Als u tijdens uw rondreis onverhoopt schade veroorzaakt aan de huurauto betaalt Allianz Global Assistance (onze verzekeraar in deze) u de herstelkosten tot aan het bedrag van uw eigen risico. U betaalt eerst zelf deze kosten ter plaatse, het enige wat u hoeft te doen is het bewijs van betaling van de schade in te dienen en de afhandeling wordt vervolgens door Allianz Global Assistance verzorgd. Zij maken het bedrag na afhandeling aan u over.

 

LET OP! De volgende schades vallen buiten alle verzekeringen en zijn altijd voor uw eigen risico: schade veroorzaakt tijdens het doorkruisen van waterwegen, schade veroorzaakt door dieren, schade veroorzaakt door het rijden op onverharde wegen aan de versnellingsbak en het chassis,  schade veroorzaakt door roekeloos rijden, rijden onder invloed en/of off-road rijden en schade aan banden, wielen, vering, accu's en radioapparatuur.

 

Bijdrage GGTO

 

Go North berekend geen reserveringskosten, per boeking wordt een bedrag van € 15,= aan bijdrage garantieregeling reisgelden GGTO berekend. Klik hier voor meer informatie over GGTO

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________