4 dagen op avontuur in Lapland

 

Hoogtepunten van deze reis:

sneeuwscootersafari van 20 km

sledehondentocht van 20 km

Noorderlicht sneeuwschoenwandeling

traditionele sauna met buiten-jacuzzi

kans op het noorderlicht

verblijf in knusse lodge op basis van vol pension

4 dagen incl. vlucht, vanaf

€ 1.295,= p.p.

Reisinformatie

Van dag tot dag

Verblijf

Prijsoverzicht

Heel veel Lapland in korte tijd!

Vanaf Schiphol vliegt u in circa 3 uurtjes rechtstreeks naar de witte sprookjeswereld van Lapland. Hier kust het groene schijnsel van het Noorderlicht de witte sneeuw en zijn de bomen veranderd in witte pilaren. Wanneer u uit het vliegtuig stapt blaast uw adem wolkjes. U beleeft winteravonturen die u niet snel zult vergeten. U neemt onder andere deel aan een sneeuwscootersafari en een sledehondentocht met dolenthousiaste husky's. Uw avonden in Lapland zijn speciaal;  heerlijk ontspannen in de sauna of zittend in de jacuzzi en wandelend op sneeuwschoenen onder de sterrenhemel op zoek naar het magische Noorderlicht. De knusse, luxe, kleinschalige lodge waar u verblijft, de overheerlijke lokale maaltijden en de enthousiaste lokale gidsen maken de reis compleet. Wilt u een onvergetelijke nacht beleven? U wordt de mogelijkheid geboden om een nacht in een heuse iglo te verblijven! Laat uw winteravontuur in Lapland maar beginnen!!

 

Noorwegen

Zweden

Finland

Rusland

________________________________________________________________________________________________________________________

Donderdag. Tervetuloa Lappiin, welkom in Lapland!

 

U vliegt 's morgens rechtstreeks vanaf Schiphol in circa 3 uurtjes naar het witte Finse Lapland, naar de kleine luchthaven van Kuusamo. Na een korte transfer door de eindeloze sneeuwlandschappen komt u aan bij de knusse lodge waar het u aan niets zal ontbreken. Onder het genot van een heerlijke lunch wordt het programma van deze reis met u doorgenomen. Vervolgens past u uw thermo-overall en kunt u ontspannen acclimatiseren en de lodge en de omgeving verkennen. Uiteraard beschikt de lodge over een sauna waar u de eerste middag al gebruik van kunt maken. Durft u het aan om door de sneeuw te rollen om u af te laten koelen?  's Avonds schuift u aan bij het heerlijke diner gemaakt van lokale ingrediënten.  In de avond gaat u een heel bijzondere tocht maken op sneeuwschoenen, op zoek naar het Noorderlicht. Op een open plek, lekker warm bij het vuur zal de gids u alles vertellen over dit bijzondere fenomeen en welke verhalen er over bestaan. Als het helder is en met voldoende zonne-activiteit dan heeft u misschien geluk! En anders is de sterrenhemel ook meer dan de moeite waard.

 

Duur programma: sneeuwschoenwandelen: ca. 3 uur

Vrijdag. Op de sneeuwscooter door de witte wildernis

 

U wordt wakker in de absolute stilte van winters Lapland, alleen het geluid van krakend ijs verstoort de stilte. Het wordt een speciale dag vandaag want u gaat sneeuwscooteren! Tijdens de circa tweeënhalf uur durende tocht door de woeste omgeving van het plaatsje Ruka kijkt u uw ogen uit en stuurt u uw scooter behendig over de smalle paden.  Na de tocht is er de mogelijkheid om het plaatsje Ruka te bezoeken en allerlei lekkernijen te kopen of om (optioneel) te skiën, snowboarden of langlaufen. Er zijn meer dan 30 afdalingen en de sneeuwcondities zijn  van topkwaliteit.  Voor langlaufers is de omgeving een eldorado, er ligt circa 70 kilometer aan loipes op u te wachten, waarvan 16 kilometer verlicht. 's Avonds zal het uitgebreide traditionele Lapse diner bestaande uit lokale delicatessen heerlijk smaken. Het diner vindt plaats in een ondergronds restaurant en wordt vooraf gegaan door een drankje in de ijsbar.

 

Duur programma: sneeuwscootersafari ca. 2,5 uur | diner ca. 3 uur

Zaterdag. Met de husky's op stap!

 

Na een heerlijk Scandinavisch ontbijt maakt u zich op voor weer een hele speciale dag. Na een korte transfer maakt u kennis met de dolenthousiaste husky's. U wordt verwelkomd met een oorverdovend geblaf. De super sociale viervoeters vinden het heerlijk om geaaid te worden en gaan maar wat graag met u op de foto. De huskyhouder zal u vervolgens uitleggen hoe u de slee moet besturen en uiteraard beantwoordt hij graag al uw vragen over zijn honden. Per tweeën berijdt u een slee, de een zit in de slee en de ander staat achter op de glij-ijzers. Geniet onderweg van de stilte van de voorbijglijdende winterlandschappen van bevroren meren en moerassen en dichte bossen. Onderweg kan er gewisseld worden. Vergeet uw camera niet voor het maken van onvergetelijke plaatjes tijdens de circa 20 kilometer lange tocht. Na de tocht wordt u getrakteerd op een Fins lekkernij en een kopje koffie of thee. Aan het eind van de middag kunt u ontspannen in  de traditionele, houtgestookte, Finse sauna naast de lodge. Voor degene die zich echt Laplander willen noemen is er een gat in het ijs gehakt voor een verkwikkende dip. Heerlijk! Vervolgens stapt u in de warme jacuzzi. Met een beetje geluk ziet u vanuit de jacuzzi het Noorderlicht.

 

Duur programma: sledehondentocht ca. 3 uur | sauna 2,5 uur

Zondag. Terug naar Nederland

 

Het is helaas alweer tijd om te vertrekken. Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar het vliegveld en neemt u afscheid van Lapland. Met een koffer vol prachtige herinneringen stapt u op uw directe vlucht terug naar het warme Nederland. Er is een einde gekomen aan uw fantastische Lapland ervaring.

 

 

 

 

Vanwege organisatorische- en of weersomstandigheden kan de volgorde van deze reis worden gewijzigd. Tijdens deze reis bestaat de mogelijkheid om gratis een nacht te verblijven in een heuse iglo. Bij "verblijf" vindt u meer informatie over deze bijzondere overnachting.

Uw verblijf tijdens uw reis

Papin Talo

 

U verblijft in Iisakki, een unieke plek, verscholen  in de bossen van Fins Lapland. Het is een replica van Paanajärvi, een oud dorp dat tegenwoordig op Russisch grondgebied ligt. Van de 32 gebouwen die er vroeger stonden, zijn er 14 nagebouwd. Het priesterhuis (op z’n Fins 'Papin Talo’) is een traditionele roodhouten lodge, compleet met Finse sauna en jacuzzi aan het meer.  De lodge is modern ingericht met tal van Lapse details en   beschikt over 11 ruime tweepersoons slaapkamers verdeeld over drie verdiepingen. Iedere kamer heeft eigen sanitaire voorzieningen (toilet, douche en wastafel), uitstekende bedden, een droogkast voor natte kleding en vloerverwarming. Er is gratis Wifi in de lodge. In de grote leefkeuken, met open haard, wordt het ontbijt geserveerd en de meeste diners voor u bereid.  U kunt de hele dag gebruik maken van de gratis koffie- en theeservice. In het souterrain van de lodge vindt u de gratis sauna. Bedlinnen en handdoeken worden u in bruikleen verstrekt. Er is een gezamenlijke woonkamer met heerlijke zitjes en er heerst een gezellige, huiselijke sfeer. U verblijft hier op een kleine locatie waar af en toe mensen komen om lekker te eten of activiteiten te ondernemen. Het is er meestal erg rustig en u kunt er heerlijk wandelen. Wilt u toch eens het café in? Dan neemt u een taxi of de skibus  die u in tien minuten naar het skidorp Ruka brengt.

 

 

Overnachting in sneeuw iglo

 

Tijdens uw verblijf in Papin Talo wordt u de mogelijkheid geboden om een unieke nacht te beleven door in een iglo te verblijven. U slaapt op een goed matras en de rendierhuiden zorgen voor een prima isolatie. U krijgt een uitstekende thermo-slaapzak en dekens om u warm te houden. in overleg met de reisbegeleiding ter plaatse kunt u deze bijzondere nacht inplannen. De iglo staat op loopafstand van de logde en u kunt gebruik maken van de verwarmde sanitaire voorzieningen naast de iglo. Indien u, al kunnen we ons dat niet voorstellen, gedurende de nacht besluit dat u toch liever weer in uw eigen bed slaapt, dan is dat uiteraard mogelijk.

 

 

 

Prijsoverzicht en vertrekdata

Bij de reissom inbegrepen zijn:

 

 • Rechtstreekse retourvlucht Schiphol -  Kuusamo
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • 3 overnachtingen in een tweepersoonskamer in de kleinschalige lodge Papin Talo op basis van vol pension
 • Bruikleen bedlinnen en handdoeken
 • Alle transfers binnen Finland
 • Excursies:
  • Noorderlicht sneeuwschoenwandeling (ca. 3 uur)
  • Sneeuwscootersafari (20 km, ca. 2,5 uur)
  • Traditionele sauna, jacuzzi en dip in het ijswak (ca. 2,5 uur)
  • Sledehondentocht (20 km, ca. 3 uur)
  • Laps diner(ca. 3 uur)
  • Indien gewenst, overnachten in een iglo

 

Extra's:

 • Gratis 20 kilogram ruimbagage
 • Gratis skimateriaal meenemen
 • Gratis gebruik van thermo-overall, sneeuwlaarzen,  sokken en thermo-handschoenen
 • Uitgebreide reisinformatie en tips van Go North

4 dagen incl. vlucht, vanaf

€ 1.295,= p.p.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tarieven

De genoemde prijzen zijn per persoon.

Type kamer

Bezetting

 

donderdag 17 januari 2019

donderdag 24 januari 2019

donderdag 07 februari 2019

donderdag 14 februari 2019

donderdag 07 maart 2019

donderdag 14 maart 2019

 

2 pers. kamer

bij 1 pers.

 

€ 1.340,=

€ 1.340,=

€ 1.423,=

€ 1.423,=

€ 1.340,=

€ 1.340,=

 

2 pers. kamer

bij 2 pers.

 

€ 1.295,=

€ 1.295,=

€ 1.375,=

€ 1.375,=

€ 1.295,=

€ 1.295,=

 

Minimum aantal deelnemers:

 

Per vertrekdatum moeten zich minimaal 6 personen hebben ingeschreven

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Bijkomende kosten per reserveringsnummer

 

 • Wij berekenen geen reserveringskosten, per boeking wordt een bedrag van € 15,= aan bijdrage garantieregeling reisgelden GGTO berekend. Klik hier voor meer informatie over het GGTO.
 • Eventuele kosten voor de afkoop van het eigen risico van de sneeuwscooter en eventuele  reis- en/of annuleringsverzekering

Afkoop eigen risico sneeuwscooter of RZR

 

Wanneer u deelneemt aan een sneeuwscootersafari of de RZR-rally bedraagt het eigen risico per schade € 1.000,=. Dit geldt ook voor de bij de reissom inbegrepen introductie sneeuwscootersafari. Het bedrag van het geldende eigen risico is voor € 12,10 per bestuurder volledig af te kopen. Als u tijdens een sneeuwscootersafari  of de RZR-rally onverhoopt schade veroorzaakt aan de sneeuwscooter of de RZR betaalt Allianz Global Assistance (onze verzekeraar in deze) u de herstelkosten tot aan het bedrag van uw eigen risico. U betaalt eerst zelf deze kosten aan de verhuurder van de sneeuwscooter of de RZR. Het enige wat u hoeft te doen is het bewijs van betaling met de schade in te dienen en de afhandeling wordt vervolgens door Allianz Global Assistance verzorgd. Zij maken het bedrag na afhandeling aan u over. Let op: deze verzekering is naast de introductie sneeuwscootersafari alleen geldig voor sneeuwscootersafari's en de RZR-rally welke u voor vertrek bij Go North heeft geboekt en is geldig voor één schadegeval

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Uw vlucht

 

Voor deze reis hebben we vaste vluchtprijzen kunnen vastleggen. De prijs welke hierboven vermeld staat is dan ook de prijs die op uw factuur zal staan. Er komen dus geen toeslagen met betrekking tot uw vlucht meer bij.

Uw vluchten worden uitgevoerd door Transavia.

Vanaf Schiphol vertrekt uw vlucht om 05.30u, u landt om ca. 09.45u. lokale tijd. In Finland is het 1 uur later dan in Nederland.

Vanaf Kuusamo vertrekt uw vlucht voor de terugreis om 10.25u. U landt, na een tussenstop op de luchthaven Kittilä omstreeks 14.10u op Schiphol.

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Kleding

 

Tijdens het verblijf worden u een thermo-overall, sneeuwlaarzen, thermo-handschoenen en indien gewenst wollen sokken in bruikleen verstrekt. De thermo-overall is geschikt tijdens activiteiten waarbij u met name stilzit, zoals ijsvissen, sneeuwscooteren en  zittend in de slee tijdens de sledehondentocht.

Wij adviseren u onder de thermo-overall minimaal twee lagen kleding te dragen.

Laag 1. Functionele onderkleding

Om uw lichaam droog te houden van transpiratievocht tijdens uw activiteiten dient het transpiratievocht doorgegeven te worden aan de 2e kledinglaag. Op deze manier kan uw lichaam beter anticiperen op wisselende temperaturen. De eerste laag dient strak op het lijf te worden gedragen (zowel een hemd als een lange onderbroek). Op deze manier blijft uw lichaam lekker warm en verkleint u de kans op blessures. Er bestaat synthetisch thermo ondergoed dat het lichaam goed droog houdt en zeer comfortabel draagt. Merinowol is ook prima en wordt tegenwoordig veel gebruikt. Bijkomend voordeel van Merinowol  is dat u het meerdere dagen kunt dragen zonder dat het gaat ruiken. Katoen moet ten alle tijden worden vermeden!

 

Laag 2. Isolerende tussenlaag of softshell

De 2e laag heeft als voornaamste taak de warmte te reguleren.

De warme lucht tussen de 1ste en 2de laag isoleert het lichaam, samen met de warme kleding van de 2e laag. Bij koud weer mag het transpiratievocht niet de kans krijgen om te bevriezen in de kleding. Hierdoor is er ook een ruim aanbod van verschillende kledingstukken van fleece, dons- of synthetische lagen. Het is belangrijk om bij de keuze naar je persoonlijke voorkeuren te kijken. Heb je het snel koud? Transpireer je veel of juist weinig? Eventueel is het mogelijk om te kiezen voor meerdere laagjes, bijvoorbeeld een bodywarmer.

 

Voor de meer actievere activiteiten adviseren wij geen thermo-overall te dragen maar een derde laag kleding.

Laag 3. Functionele buitenste kledinglaag

Deze laag zorgt er voor dat u echt beschermd bent tegen de elementen, de 3eclaag weert u tegen neerslag en wind. Er zijn gevoerde en ongevoerde jacks. De laatste worden ook wel hardshell genoemd. Omdat de 3de laag ook meteen de buitenste laag is, vormt het de laatste barrière voor het transpiratievocht. Naast wind- en waterdichtheid moet een jack dus ook goed kunnen 'ademen'. De coating of het membraam verzorgt de verdere afvoer van de 2de laag naar de buitenstof. Het vocht wordt verdeeld over een groter oppervlak, waardoor het beter verdampt. Een gevoerd jack geeft extra warmte-isolatie, maar zal transpiratievocht minder snel afvoeren.

 

 

Hoofd, handen en voeten

U verliest bij koude circa 50% van uw lichaamswarmte via uw hoofd, het dragen van een goede muts is dan ook essentieel!

 

Voor de bescherming van uw handen en voeten geldt hetzelfde principe als voor uw lichaam. Het is belangrijk dat deze droog blijven, transpiratievocht kwijt kunnen en beschermd worden tegen wind en neerslag. Het gebruik van warmteisolerende materialen zijn mede zeer bepalend of u warme handen en voeten houdt. Synthetische weefsels kunnen zeer goede eigenschappen hebben en ook wol is een veel gebruikt ingrediënt. Let er wel op dat zowel de schoenen als handschoenen niet te strak komen te zitten. Door een beperkte doorbloeding kunnen handen en voeten alsnog afkoelen. Het gebruik van thermo-handschoenen en sokken kan een goede onderlaag vormen, mits de (hand)schoen voldoende ruimte biedt. Het gebruik van wanten is verreweg de warmste oplossing, mits u deze niet voortdurend uittrekt!  Let op dat handschoenen snel kunnen drogen. Dit zijn meestal de handschoenen met een uitneembare binnenhandschoen. Neem eventueel tijdens activiteiten een extra paar droge sokken of handschoenen mee, zodat u deze kunt verwisselen. Ook dit is een manier om uw handen en/of voeten droog te houden.

 

Schoeisel

Op een winterse bestemming is het belangrijk dat u over goed schoeisel beschikt dat zowel alle comfortabele als functionele eigenschappen heeft om warme voeten te houden. De schoenen dienen stevig, isolerend, waterdicht/waterafstotend en hoog gesloten te zijn. Daarnaast is het belangrijk dat de zool een goede grip heeft, waardoor uitglijden wordt voorkomen. De sneeuwlaarzen welke u in bruikleen verstrekt krijgt voldoen aan deze eisen.

Gebruik van Moonboots of Uggs zijn niet geschikt! Stevige hooggesloten wandelschoenen zijn over het algemeen ook prima te gebruiken. Enkel bij extreme kou zal hierbij de isolerende functie een gemis zijn. Ook zijn ze vaak wat laag gesloten, maar dit is eenvoudig op te lossen door het gebruik van gamaschen.

 

Bescherm uw ogen en gezicht

Net zoals het dragen van geschikte kleding voor de koude is het belangrijk aandacht te besteden aan goede bescherming van uw ogen.

De belangrijkste taak van een bril is uiteraard de bescherming van de ogen tegen ongewenste straling zoals het UV licht. Sneeuwvlaktes weerkaatsen de straling extra waardoor de kans op oogletsel aanzienlijk toeneemt. Het gebruik van een goede aansluitende bril tijdens de wintersport is dan ook noodzakelijk. Voor bescherming van uw gezicht adviseren wij een crème te gebruiken die niet gebaseerd is op water.